choice

Zip World Caverns σημαίνει...περιπέτεια επικών διαστάσεων

 

Το Zip Line είναι το νέο άθλημα που κατακτά ολοένα και υψηλότερη θέση στις προτιμήσεις των fans των extreme sports και των κυνηγών της αδρεναλίνης. Βέβαια τα zip lines δεν είναι καινούργια εφεύρεση, καθώς υπάρχουν αναφορές από το 1739 όταν χρησιμοποιούνταν ως μέσον για να διασχίσει κανείς ένα ποτάμι ή για να φτάσει σε ιδιαίτερα απομονωμένες περιοχές.
 
Η Βόρεια Ουαλία, στην προσπάθειά της να αποτελέσει έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τους λάτρεις των extreme sports, προχώρησε στην λειτουργία του μεγαλύτερου υπόγειου συστήματος zip line στον κόσμο.
 
Το Zip World Caverns, φιλοξενείται σε εγκαταλελειμμένα ορυχεία κοντά στην πόλη Blaenau Ffestinio και προσφέρει απλόχερα την απόλυτη διασκέδαση.
Το τεράστιο σπήλαιο διαθέτει 10 διαδρομές και δίνει τη δυνατότητα στους τολμηρούς αναβάτες να περιπλανηθούν στις πέντε σπηλιές του, από το ύψος των 30 μέτρων!
Η υπέροχη εμπειρία διαρκεί περίπου τρεις ώρες, ενώ οι τοίχοι του σπηλαίου φωτίζονται από LED, μετατρέποντας τη σκοτεινή σπηλιά σε ένα ζωντανό περιβάλλον.
 
Χρειάστηκαν περίπου 12 μήνες για να ολοκληρωθεί το σκηνικό, με τους εργαζόμενους να αιωρούνται 100 μέτρα πάνω από το έδαφος χρησιμοποιώντας ένα περίπλοκο δίκτυο καλωδίων και τροχαλιών, προκειμένου να εξασφαλίσουν το απόλυτο ασφαλές περιβάλλον.

«Είναι μια περιπέτεια επικών διαστάσεων, που απευθύνεται στους πάντες, ανεξάρτητα από το επίπεδο fitness που έχουν. Αποτελείται από ένα μοναδικό, πατενταρισμένο σύστημα ασφαλείας που διασφαλίζει ότι οι συμμετέχοντες θα παραμένουν συνδεδεμένοι με το σύστημα ασφαλείας ανά πάσα στιγμή» επισημαίνει ο εμπορικός διευθυντής της Zip World Group, Sean Taylor.
 
 Αν ψάχνετε για το πιο φημισμένο, βρίσκεται στο Sun City της Ν. Αφρικής. Εντυπωσιακό ωστόσο φαίνεται και αυτό στη Hawaii, το οποίο περνάει πάνω από εξωτικά τοπία και καταρράκτες.