choice

Bibury: Για πολλούς, το ωραιότερο χωριό της Αγγλικής επαρχίας

Ο συγγραφέας και ποιητής William Morris, έλεγε τον 19ο αιώνα πως είναι το ωραιότερο χωριό της Βρετανίας. Και είχε δίκιο...

Στη γεμάτη λόφους κεντρική Αγγλία, στις όχθες του ποταμού Coln στην επαρχία Gloucestershire, βρίσκεται το περίφημο Bibury. Διάσημο για τα μεσαιωνικά του σπίτια αλλά και το φυσικό τοπίο που το πλαισιώνει, το χωριό αυτό μοιάζει βγαλμένο από μια άλλη εποχή.

Τα χρωματιστά γραφικά, πέτρινα σπίτια του χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα και τα πρώτα οικήματα που χτίστηκαν προορίζονταν για αποθήκευση μαλλιού μοναστηριών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον 17ο αιώνα να δημιουργηθεί ένα χωριό υφαντικής.

Το Bibury είναι γεμάτο μονοπάτια τα οποία διασχίζουν καταπράσινους λόφους και λιβάδια, για να καταλήξουν σε ποτάμια με κύκνους, γραφικά καφενεδάκια και παραδοσιακές pub ή σε πανέμορφες εξοχικές κατοικίες.

 

Εκτός από τα πέτρινα σπίτια της Arlington Row, η εκκλησία Saxon της Παναγίας και ένα ιχθυοτροφείο που λειτουργεί ακόμη από το 1902, αποτελούν μερικά από τα αξιοθέατα του χωριού το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους επισκέπτες που καταφθάνουν σε αυτό όλες τις εποχές του χρόνου.

Ένας τόσο γραφικός, γαλήνιος και εντυπωσιακός προορισμός δεν θα θα μπορούσε να μην «πρωταγωνιστήσει» και σε κάποιες ταινίες του Holywwod όπως για παράδειγμα «Το ημερολόγιο της Bridget Jones» και η «Αστερόσκονη».

Στο Bibury, συναντά κανείς τη φύση, τη γραφικότητα και την Αγγλική εξοχή σε όλο της το μεγαλείο!