choice

“Γυάλινος τρόμος” για τους υψοφοβικούς!

Είναι γεγονός ότι τα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα αποτελούν χαρακτηριστικό της Κίνας.

Η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο, ο μακρύτερος αγωγός φυσικού αερίου, όλα βρίσκονται ή θα βρίσκονται στο μέλλον επί κινεζικού εδάφους. Ακόμη και μια υποθαλάσσια σήραγγα με μήκος διπλάσιο από αυτό της σήραγγας της Μάγχης, θα κατασκευαστεί στις άκρως επικίνδυνες σεισμογενείς ζώνες της Ασίας και όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή της, θα αποτελεί τη μεγαλύτερη υποθαλάσσια σήραγγα του κόσμου.

Αυτό όμως που είναι έτοιμοι να μας παρουσιάσουν οι Κινέζοι, είναι η μακρύτερη και ψηλότερη γέφυρα σε όλο τον κόσμο η οποία διαθέτει γυάλινο δάπεδο!

Η γέφυρα που είναι έργο του Ισραηλινού αρχιτέκτονα Haim Dotan, βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Zhangjiajie της επαρχίας Hunan και “αιωρείται” ανάμεσα σε δύο ψηλούς βράχους σε ύψος 300 μέτρων πάνω από ένα φαράγγι!

 

Με μήκος 430 μέτρα και πλάτος που φτάνει τα 6 μέτρα, η γέφυρα με το γυάλινο δάπεδο είναι ένα πρώτης τάξεως παρατηρητήριο, ένα “παράθυρο” με θέα σε ένα συγκλονιστικό τοπίο.

Είναι έτοιμη, πρόκειται να παραδοθεί στο κοινό τον Ιούλιο, είναι σχεδιασμένη να αντέχει έως και 800 άτομα ταυτόχρονα και στα σχέδια των υπευθύνων, είναι να φιλοξενηθούν πάνω της ακόμη και επιδείξεις μόδας!

Επίσης, εξαιτίας του ύψους της, η γέφυρα θα αποτελεί πλέον και το ψηλότερο σημείο για bungee jumping στον κόσμο.