choice

Erta Ale: Το «Βασίλειο του Σατανά» δεν σταματά να κοχλάζει...

Στη μακρινή περιοχή της βορειοανατολικής Αιθιοπίας, υπάρχει ένα βασαλτικό ηφαίστειο μονίμως ενεργό, η τελευταία έκρηξη του οποίου σημειώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2005, αναγκάζοντας χιλιάδες κατοίκους της περιοχής να την εγκαταλείψουν.

Το Erta Ale διαθέτει και τη δική του λίμνη λάβας η οποία δημιουργήθηκε το 1906, γεγονός που την καθιστά την παλαιότερη ενεργή ανάμεσα στις έξι λίμνες λάβας που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για πολλούς, η συγκεκριμένη λίμνη λάβας αποτελεί το «Βασίλειο του Σατανά» και δεν τολμούν να διανοηθούν ότι μπορεί να υπάρξει κάποιος που θα θελήσει να την πλησιάσει. Υπάρχουν όμως και οι τολμηροί, οι παθιασμένοι με το μεγαλείο της φύσης, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να διακινδυνεύσουν την ίδια τους τη ζωή για να απαθανατίσουν το συγκλονιστικό αυτό τοπίο!

Ο 35χρονος φωτογράφος Karel Tupy από την Πράγα, τόλμησε το ακατανόητο και βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από την  Erta Ale ώστε να μας χαρίσει εικόνες που προκαλούν δέος.

«Η θέα είναι απλά συγκλονιστική. Η λάβα μέσα στο ηφαίστειο κινείται συνεχώς, δημιουργεί καυτές φυσαλίδες και εκρήγνυται. Η ζέστη ήταν απίστευτη και όταν έφτασα στην άκρη του κρατήρα ήταν ανυπόφορη. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα το πρόσωπό μου έκαιγε τόσο πολύ που έπρεπε να απομακρυνθώ. Σε κάποια στιγμή φοβήθηκα ότι η κάμερά μου θα έλιωνε από την υψηλή θερμοκρασία» δήλωσε ο ίδιος στην Daily Mail που δημοσίευσε μερικές από τις φωτογραφίες του.