choice

Giant's Causeway: Εντυπωσιακό τοπίο στη Βόρεια Ιρλανδία

Στην περιοχή Antrim της Ιρλανδίας, υπάρχει ένα μέρος διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ένα μέρος που φρόντισε να δημιουργήσει η ίδια η φύση, αποδεικνύοντάς μας ότι είναι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης με αστείρευτη φαντασία και αχαλίνωτη δημιουργικότητα.

Το Giant's Causeway, είναι μία περιοχή με 40.000 κίονες από βασάλτη, αποτέλεσμα μιας ηφαιστειακής έκρηξης που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου 60 εκατομμύρια χρόνια.

Πρόκειται για ένα γιγάντιο πλέγμα από πέτρινους κίονες, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από το γρήγορο πάγωμα της καυτής λάβας που έφτασε μέχρι το νερό.
Ο ψηλότερος κίονας είναι περίπου 12 μέτρα, ενώ οι περισσότεροι έχουν σχήμα εξαγώνου αν και υπάρχουν ορισμένοι που διαθέτουν μέχρι και οκτώ πλευρές.

Φυσικά, ένα τόσο ξεχωριστό και σχεδόν απόκοσμο τοπίο, δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει και τον μύθο του.

 

Ο μύθος λέει ότι ένας Ιρλανδός πολεμιστής ονόματι Fionn MacCumhaill, δημιούργησε αυτό το πέτρινο μονοπάτι πετώντας μεγάλα κομμάτια μιας βουνοπλαγιάς, με σκοπό να καταφέρει να φτάσει στην αγαπημένη του στο νησί των Hebrides ή για να περπατήσει μέχρι τη Σκωτία και να αναμετρηθεί με τον πολύ δυνατότερο Σκωτσέζο πολεμιστή Benandonner. 

Το ξεχωριστής ομορφιάς Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και είναι ανοιχτό για το κοινό από το πρωί έως λίγο πριν την δύση του ήλιου.
Το «Μονοπάτι του Γίγαντα» εντυπωσιάζει με τους διάσπαρτους πέτρινους σχηματισμούς του ενώ ανάλογοι πέτρινοι σχηματισμοί συναντώντας και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως στη Σικελία, στην Αρμενία, στο Μεξικό και στη Νέα Ζηλανδία.