choice

Η υπόγεια ομορφιά του Λάος

Κάπου ανάμεσα στην Ταϊλάνδη, την Κίνα, το Βιετνάμ, τη Μιανμάρ και την Καμπότζη, βρίσκεται η “γη των χιλίων ελεφάντων”. Αυτή τουλάχιστον ήταν η αρχαία ονομασία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λάος, το οποίο πήρε το όνομά του από τους Γάλλους αποικιοκράτες που το ονόμασαν έτσι χρησιμοποιώντας τον πληθυντικό αριθμό της κύριας εθνικής ομάδας της χώρας (Lao-Laos).

Το Λάος είναι η πιο φτωχή χώρα της περιοχής, με μία φύση όμως πλούσια και παρθένα που συναρπάζει τον επισκέπτη.
Ίσως ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός ο οποίος προσελκύει χιλιάδες τουρίστες και λάτρεις της φύσης, είναι ένα σύστημα σπηλαίων με την ονομασία Tham Khoun Ex. Πρόκειται για το “κρυφό στολίδι” του Λάος, μια και δεν θα το συναντήσει κανείς στην επιφάνεια της γης αλλά κάτω από αυτήν.

Το Tham Khoun Ex έχει μία εξωπραγματική ομορφιά και αφήνει άφωνο τον επισκέπτη που το αντικρίζει. Έχει μήκος 15 χιλιόμετρα και μπορεί κανείς να το εξερευνήσει, είτε με τα πόδια, είτε κάνοντας καγιάκ. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύμπλεγμα που αποτελείται από δάση, σπηλιές σταλαγμιτών και μια γαλαζοπράσινη λίμνη!

Ο John Spies ο οποίος ειδικεύεται στις φωτογραφήσεις σπηλαίων, αιχμαλώτισε με τον φακό του ορισμένες “στιγμές” από τον μαγικό αυτό υπόγειο κόσμο και μας τις παρουσιάζει ώστε να πάρουμε μια μικρή γεύση για το τι υπάρχει κάτω από την επιφάνεια του Λάος.