choice

Η τεχνολογία δίνει “ζωή” στον θεό Απόλλωνα!

Ο Απόλλωνας, είναι ο ευγενικός θεός του φωτός και του ήλιου και δεν θα αποτελούσε υπερβολή αν λέγαμε, πως η πνευματική δύναμη που ενσαρκώνει είναι το θεμέλιο του δυτικού πολιτισμού.
 
Η αλήθεια, η γνώση και η αγνότητα βρίσκονται κάτω από την προστασία του, ενώ δεν είναι τυχαίο που στο σπουδαιότερο τέμενος του Έλληνα θεού στους Δελφούς (ο ομφαλός της γης) χαράχτηκε η περιβόητη ρήση «Γνώθι σαυτόν».
 
Ο θεός του φωτός συνεχίζει μέχρι σήμερα να εμπνέει τους καλλιτέχνες, με τρανταχτό παράδειγμα το εντυπωσιακό project « Golem x Apollo» του γαλλικού κέντρου ψηφιακής τέχνης BK Ι Digital Art Company, του καλλιτέχνη Arnaud Potter και του ειδικού στα εφέ με προβολείς Nobumichi Asai.
 
H γαλλική εταιρία με αγαπημένο θέμα τα αρχαία γλυπτά, επιχειρεί να δώσει ζωή στις μουσειακές εκθέσεις, με την εικονική πραγματικότητα και τις οθόνες αφής να προκαλούν μεγάλο θαυμασμό και δέος στους επισκέπτες.
 
Οι  καλλιτέχνες, με τη χρήση τεχνολογίας χαρτογράφησης προσώπου, ζωντανεύουν ένα από τα πιο πολύπλοκα γλυπτά των Ολύμπιων θεών, καθώς το installation που παίζει με το φως και τις σκιές κάνει το πρόσωπο του θεού Απόλλωνα να μοιάζει ζωντανό!

Το φως συνδυάζεται με γραφικά ηλεκτρονικού υπολογιστή τα οποία προβάλλονται με projectors στον χώρο, ενώ η τεχνική που χρησιμοποιεί ο Potter και η ομάδα του ονομάζεται Omote και στην ουσία πρόκειται για έναν συνδυασμό ανίχνευσης προσώπου σε πραγματικό χρόνο και χαρτογράφησής του με προβολέα.

Ο θεός Απόλλωνας συγκινεί με τις αληθοφανείς εκφράσεις του προσώπου του, ενώ παράλληλα η BK Ι Digital Art Company δίνει το έναυσμα για μια νέα εποχή για τα εκθέματα των μουσείων στο κοντινό μέλλον.
 
Το παρακάτω video είναι αποκαλυπτικό.