choice

Απίστευτες κρυστάλλινες σπηλιές στην “καρδιά” ενός παγετώνα

Αποτελεί την πιο αραιοκατοικημένη χώρα της Ευρώπης και η πρώτη μαρτυρία για την ύπαρξή της θεωρείται αυτή του Έλληνα ναυτικού Πυθέα, που έζησε στη Μασσαλία και επισκέφθηκε ο ίδιος το νησί, μεταξύ 332-310 π.Χ.

Η Ισλανδία είναι η χώρα η οποία συγκεντρώνει μερικά από τα μεγαλοπρεπέστερα φυσικά τοπία, όπως παγετώνες, λίμνες, πανέμορφα φιόρδ, θερμοπίδακες και ενεργά ηφαίστεια, ηφαιστειακές υποαρκτικές ερήμους και εκτάσεις άγριας ομορφιάς. Η θαυματουργή φύση της, μόνο δέος μπορεί να προκαλέσει!

Ο 27χρονος Γάλλος φωτογράφος Nicolas Brousse, βρέθηκε στην “καρδιά” του παγετώνα Breidamerkurjokull και αιχμαλώτισε με τον φακό του εκπληκτικές εικόνες μέσα από μία κρυστάλλινη σπηλιά.

Χρησιμοποιώντας το φυσικό φως και το flash της φωτογραφικής του μηχανής, κατάφερε να απαθανατίσει τη μαγεία της παγωμένης σπηλιάς και να μας χαρίσει μοναδικές φωτογραφίες.

Τα στρώματα της ηφαιστειακής τέφρας που έχουν “παγιδευτεί” στον πάγο, δημιουργούν σχέδια και χρώματα που μοιάζουν απόκοσμα. “Στόχος μου είναι να δείξω την ομορφιά, όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι και όπως αγγίζει τα συναισθήματά μου” δηλώνει ο Nicolas Brousse ο οποίος πέρασε έξι μήνες στην Ισλανδία εξερευνώντας την παγωμένη ομορφιά της.