choice

Ανοίγει και πάλι το πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου!

Ονομάζεται El Caminito del Rey, δηλαδή “Το μονοπάτι του Βασιλιά” και βρίσκεται στην Ισπανία κοντά στην πόλη Málaga .

Το μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι του Gaitanes και θεωρείται πως είναι το πιο επικίνδυνο στον κόσμο, ανοίγει και πάλι για το κοινό μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Ο λόγος που το El Caminito del Rey έκλεισε για τους επισκέπτες το 2001, ήταν γιατί μέσα στο διάστημα ενός έτους (1999-2000) σημειώθηκαν σε αυτό πέντε τραγικά δυστυχήματα με ισάριθμους ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να το διαβούν. Έτσι το μονοπάτι έκλεισε για το κοινό και μάλιστα οι παραβάτες που θα τολμούσαν να πλησιάσουν στην περιοχή, απειλούνταν με πρόστιμο 6.000 ευρώ.

Μετά από εντατικές και άκρως απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης ύψους 2.8 εκατομμυρίων ευρώ, το περίφημο μονοπάτι ανοίγει ξανά για τους λάτρεις της περιπέτειας και της αδρεναλίνης. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 28 Μαρτίου.

Το El Caminito del Rey κατασκευάστηκε από το 1900 έως και το 1905 ώστε να βοηθήσει στην πρόσβαση των εργατών στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς Chorro Falls και Gaitanejo Falls.
Όταν το 1921, ο βασιλιάς της Ισπανίας Alfonso XIII διέσχισε το μονοπάτι για να εγκαινιάσει το φράγμα Conde del Guadalhorce, ο δρόμος απέκτησε τεράστια φήμη και πήρε την ονομασία “μονοπάτι του βασιλιά”, η οποία επικρατεί μέχρι και σήμερα.