choice

Ανακαλύφθηκε η μυστηριώδης Λευκή Πόλη

Είναι γνωστή και ως “Πόλη του θεού Πιθήκου” και αποτελεί έναν από τους πιο μυστήριους προορισμούς για τους αρχαιολόγους παγκοσμίως.

Η “Λευκή Πόλη” η οποία βρίσκεται στη ζούγκλα της Ονδούρα, σύμφωνα με τους μύθους, είχε ως άρχοντα έναν θεό με τη μορφή πιθήκου, ο οποίος είχε απαγάγει μαζί με τους συντρόφους του τις ωραιότερες κοπέλες της περιοχής με σκοπό να τεκνοποιήσει.

Από την ένωση αυτή προέκυψε μία φυλή ανθρωπόμορφων πιθήκων...

Οι διηγήσεις των κατοίκων της περιοχής κάνουν λόγο για μία πόλη γεμάτη από ναούς κατασκευασμένους από έβενο και χρηματοκιβώτια που περιέχουν χρυσάφι.

Μετά από περίπου 500 χρόνια αναζήτησης, βρέθηκε η διαβόητη “Λευκή Πόλη” από μία ομάδα Αμερικανών επιστημόνων του National Geographic, η οποία εξερευνούσε μία αχαρτογράφητη περιοχή στη ζούγκλα Mosquito της Ονδούρα.

Η ομάδα των επιστημόνων ανακάλυψε τα αστικά κατάλοιπα ενός εξαφανισμένου πολιτισμού. Εντοπίστηκαν πλατείες, αναχώματα, μια πήλινη πυραμίδα, άψογα διατηρημένα ερείπια και πέτρινα γλυπτά που έχουν μείνει άθικτα καθώς τα κάλυπτε η ζούγκλα. Κάποια από τα γλυπτά αυτά έχουν χαρακτηριστικά ανθρώπων αλλά και ζώων. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα αγαλματίδιο με μορφή μισή ανθρώπινη και μισή ιαγουάρου.

Ο πολιτισμός που ανακαλύφθηκε “καθρεφτίζει” τον τρόπο σκέψης των Μάγια αν και δεν είναι ίδιος με αυτόν. Αν και το συγκεκριμένο βασίλειο ήταν πολύ κοντά με την αυτοκρατορία των Μάγια, ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για αυτό και μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα γιατί εξαφανίστηκε. Πάντως οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει μόνο μία Λευκή Πόλη αλλά μία σειρά από πόλεις οι οποίες άκμασαν ανάμεσα στο 1.000 και το 1.400 μ.Χ.

Η ακριβής τοποθεσία των ευρημάτων διατηρείται προς το παρόν μυστική ώστε να εμποδιστεί σε αυτή η πρόσβαση των αρχαιοκαπήλων.