choice

Οι φυσικές πισίνες του ποταμού Cahabòn

 

Χαμένοι πολιτισμοί, αρχαίες πόλεις γεμάτες μυστήριο, πολύχρωμο φολκλόρ και άγρια πυκνά δάση χαρακτηρίζουν την Γουατεμάλα.
 
Ο προορισμός στη χώρα των Μάγια δεν είναι μόνο ένας αρχαιολογικός γύρος που μας ταξιδεύει στις χαμένες πολιτείες της ζούγκλας, αλλά και ένα ταξίδι στη φύση με βόλτες στα τροπικά δάση με παρατήρηση παραδείσιων πουλιών και κολύμπι σε ποτάμια και μοναδικής ομορφιάς σπήλαια.

Βαθιά μέσα στη ζούγκλα της Γουατεμάλα βρίσκεται η κοιλάδα Semuc Champey, που στη γλώσσα των Μάγια σημαίνει «ιερό νερό».

Στο εντυπωσιακό φυσικό τοπίο της κοιλάδας δύο είναι τα χρώματα που κυριαρχούν, το πράσινο για το απέραντο τροπικό δάσος και το γαλάζιο για τις φυσικές «πισίνες» που σχηματίζονται διαδοχικά από τον ποταμό Cahabon που διασχίζει την περιοχή.
 
Στον ποταμό, οι ασβεστολιθικές αναβαθμίδες (πρόκειται για μια φυσική γέφυρα από ασβεστόλιθο κάτω από την οποία περνάει ο ποταμός) διαδέχονται η μία την άλλη σχηματίζοντας ταυτόχρονα μικρούς καταρράκτες, ενώ το ειδυλλιακό σκηνικό συμπληρώνεται από την πυκνή βλάστηση και τα πολλά τροπικά πουλιά και ζώα.
 
Τα απόκρημνα βράχια που ορθώνονται στις δύο πλευρές του ποταμού, κάνουν το σημείο ακόμη πιο απομονωμένο και ιδιαίτερα ιδιωτικό για τους επίδοξους ταξιδιώτες όπου σπεύδουν να κολυμπήσουν στα υπέροχα νερά του.
«Όταν ο ποταμός ξεχειλίζει και πλημμυρίζουν οι αναβαθμίδες, το θέαμα είναι μοναδικό. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα το βρείτε πουθενά στον κόσμο», είναι τα συνηθισμένα σχόλια όσων επισκέπτονται την περιοχή.
 
Η πρόσβαση στον τροπικό αυτό παράδεισο είναι πολύ δύσκολη, καθώς απαιτείται μία επικίνδυνη 30λεπτη διαδρομή με οχήματα 4x4 και μισή ώρα περίπου πεζοπορία μέσα στην άγρια φύση. Ο ποταμός Cahabon κρατάει βαθιά μέσα του την μικρή πινελιά που τον κάνει να ξεχωρίζει για την δική του φυσική ομορφιά και για τις υπέροχες εικόνες που μπορεί να δημιουργήσει στο μυαλό του ανθρώπου.