choice

Jianmenguan: Μονοπάτια στο χείλος του γκρεμού

Στην επαρχία Sichuan της της νοτιοδυτικής Κίνας, υπάρχει μία διαδρομή η οποία προσφέρει μαγευτική θέα σε ένα άκρως εντυπωσιακό φυσικό τοπίο. Για να την απολαύσει κανείς θα πρέπει να επισκεφτεί το όρος Jianmenguan και να περπατήσει στα μονοπάτια του.

Μονοπάτια που “φλερτάρουν” με τη ιστορία του τόπου, μια και βρίσκονται εκεί περίπου 2.000 χρόνια, από την περίοδο των Τριών Βασιλείων. Λαξευμένα στις απότομες πλαγιές του βουνού, δημιουργούν έναν μοναδικό λαβύρινθο μονοπατιών, με κάποιες διαδρομές να είναι πιο... “ασφαλείς” από ορισμένες άλλες που θεωρούνται περισσότερο επικίνδυνες.

Με το πέρασμα των χρόνων τα μονοπάτια επεκτάθηκαν και μάλιστα προστέθηκε και μία σύγχρονη πλατφόρμα που προεξέχει, ώστε να προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στους ντόπιους αλλά και ξένους τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται την περιοχή για να χαρούν τη φύση αλλά και να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου αυτού.

Το συγκεκριμένο σημείο είναι γνωστό για τη μάχη ανάμεσα στους κομμουνιστές και τους εθνικιστές κατά τη διάρκεια του κινεζικού εμφυλίου πολέμου, μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πέρασμα Jianmen ήταν από τις βασικές πύλες της Sichuan και όποιος είχε τον έλεγχό του είχε και το πλεονέκτημα...

Σήμερα η περιοχή αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό αλλά και μία ευκαιρία να ζήσει κανείς μια ξεχωριστή εμπειρία!