choice

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος δρόμος από τον Pan-American Highway!

Ο Place Ebenezer στη Σκωτία, θεωρείται ο πιο μικρός δρόμος του κόσμου με μήκος που μετά βίας αγγίζει τα 2,06 μέτρα! Σίγουρα δεν υπάρχουν και πολλά που μπορεί να συναντήσει κάποιος...διασχίζοντάς τον.

Αντιθέτως, ένας άλλος δρόμος, προσφέρει στον ταξιδιώτη μία συναρπαστική εμπειρία οδήγησης, με εναλλαγές κλίματος και φυσικών τοπίων.

Πρόκειται για τον εθνικό δρόμο Pan-American Highway ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο με μήκος που φτάνει τα 47.958 χιλιόμετρα!

Ξεκινώντας από την Αλάσκα και φτάνοντας μέχρι και την Αργεντινή, διασχίζει 18 χώρες της Αμερικής και όσοι τολμούν να τον...διαβούν θα πρέπει να είναι έτοιμοι για διάφορες προκλήσεις, μια και σε ορισμένα σημεία του, η οδήγηση δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Ο συγκεκριμένος δρόμος χρονολογείται από το 1923 και μεταξύ της διώρυγας του Παναμά μέχρι και την βορειοδυτική Κολομβία, υπάρχει ένα χάσμα στο οποίο ο δρόμος διακόπτεται. Είναι το ονομαζόμενο χάσμα Darin το οποίο καλύπτει μία περιοχή 54 μιλίων ορεινής ζούγκλας. Ο λόγος που δεν έχει ενωθεί το κομμάτι αυτό με τον υπόλοιπο δρόμο, είναι η προστασία του τροπικού δάσους και της άγριας ζωής.

Για την ιστορία οι χώρες από τις οποίες περνάει ο Pan-American Highway είναι οι εξής: Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κολούμπια, Κόστα Ρίκα, Εκουαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Γουιάνα, Ονδούρα, Μεξικό, Νικαράγουα, Παναμάς, Περού, Σουρινάμ, Ηνωμένες Πολιτείες και Βενεζουέλα.

Για τους οπαδούς του ανοιχτού δρόμου, αυτό το ταξίδι είναι ότι καλύτερο!