choice

Ashikaga Park: Μία όαση λουλουδιών στην Ιαπωνία

Είναι γνωστό ότι οι Ιάπωνες λατρεύουν τα λουλούδια. Είναι επίσης γνωστό ότι στη χώρα τους υπάρχουν διάφορα πάρκα που μοιάζουν παραμυθένια, με χιλιάδες πολύχρωμα λουλούδια να απλώνονται σε τεράστιες εκτάσεις, σαν ένα χαλί γεμάτο χρώματα που δεν θέλεις να το πατήσεις για να μην το...χαλάσεις.

Hitachi Seaside Park, Kawachi Fuji Garden, Hamamatsu Flower Park είναι μερικά μόνο από τα ολάνθιστα πάρκα της Ιαπωνίας που συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών για να θαυμάσουν την ομορφιά των λουλουδιών.

Ανάμεσά τους και το γνωστό Ashikaga Park το οποίο φιλοξενεί τα μαγευτικά δέντρα wisteria, γνωστά ως Fuji στην Ιαπωνία.

Ουσιαστικά πρόκειται για αναρριχώμενο φυτό το οποίο χρειάζεται στηρίγματα ώστε να αναπτυχθεί και να σταθεί. Η ηλικία του υπολογίζεται πως φτάνει τα 145 έτη και θεωρείται δικαίως, ένα από τα ωραιότερα φυτά στον κόσμο. Το wisteria λέγεται πως είναι από τα πιο αρχαία ανθισμένα φυτά, μια και υπάρχει αναφορά σε αυτό στα ποιήματα της Man'yoshu (7ος αιώνας).

Στο Ashikaga Park μπορεί να θαυμάσει κανείς το συγκεκριμένο φυτό σε μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων: μπλε, λευκό, λιλά αλλά και κίτρινο! Το πάρκο διαθέτει τρεις τεράστιες πέργκολες οι οποίες εκτίονται σε περισσότερα από 1000 τετραγωνικά μέτρα όπου εκτός από τα περίφημα  wisteria, φιλοξενούνται και πολλά άλλα είδη λουλουδιών.

Η καλύτερη εποχή για να δει κανείς τα λουλούδια σε πλήρη άνθηση είναι φυσικά η άνοιξη, όπου μέχρι τα μέσα Μαΐου το πάρκο ξεδιπλώνει στους επισκέπτες όλη την ομορφιά του. Βέβαια τα τελευταία χρόνια το  Ashikaga Park έχει γίνει δημοφιλής προορισμός και το χειμώνα μια και οι υπεύθυνοι το στολίζουν με χιλιάδες λαμπιόνια, δημιουργώντας ένα μαγευτικό θέαμα!