choice

Will Gadd: Ο πρώτος άνθρωπος που σκαρφάλωσε στους καταρράκτες του Νιαγάρα

Γεννημένος στις 8 Μαρτίου του 1967, μεγάλωσε σε μία οικογένεια που λάτρευε την πεζοπορία και δεν έχανε ευκαιρία να πραγματοποιεί εκδρομές σε βουνά.

Στα 8 του χρόνια δοκίμασε την πρώτη του αναρρίχηση μαζί με τον πατέρα του στα Βραχώδη Όρη, στα 14 ξεκίνησε το καγιάκ, στα 16 του αγόρασε το πρώτο του σχοινί αναρρίχησης, στα 25 του έκανε την πρώτη του “πτήση” με αλεξίπτωτο πλαγιάς και στα 41 του έγινε για πρώτη φορά πατέρας!

Το πάθος του ήταν και παραμένει η ελεύθερη αναρρίχηση και οι φίλοι του τον αποκαλούν "Captain Adventure" (καπετάνιο της περιπέτειας).

Έχει κερδίσει κάθε σημαντικό τίτλο σε πολλούς εθνικούς αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς αναρρίχησης, έχει σπάσει παγκόσμια ρεκόρ και συνεχίζει απτόητος να αναζητά νέες περιπέτειες, μια και η ενέργεια που διαθέτει είναι ανεξάντλητη.

Είναι ο Will Gadd, ένας από τους καλύτερους και διασημότερους ορειβάτες του κόσμου, ο οποίος στις 27 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποίησε ένα εγχείρημα που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αναρριχήθηκε στους παγωμένους καταρράκτες του Νιαγάρα και έτσι καταχωρήθηκε ως ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να πετύχει κάτι τέτοιο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος "Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο αναζητώντας τις πιο δύσκολες αναβάσεις, αλλά οι καταρράκτες του Νιαγάρα, ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πατρίδας μου, υπήρξε μία αποστολή που στο παρελθόν την θεωρούσα αδύνατη".

Αξίζει να παρακολουθήσετε το video από την επιτυχημένη προσπάθειά του.