choice

Prince William Sound...όταν μιλάμε για παγωμένα νερά!

Ο πλανήτης μας είναι γεμάτος ομορφιές, όπου για να τις ανακαλύψει κανείς όλες και να τις γνωρίσει από κοντά, δεν του φτάνει μία ολόκληρη ζωή.

Υπάρχουν γωνιές σε όλο τον κόσμο απίστευτου φυσικού κάλλους, που σε αφήνουν κυριολεκτικά άφωνο.

Μία από τις γωνιές αυτές βρίσκεται και στον κόλπο της Αλάσκας και αποτελεί ένα από τα φυσικά διαμάντια στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού.
Πρόκειται για την παραλία Prince William Sound, στη νότια ακτή της ομώνυμης πολιτείας των ΗΠΑ, η οποία φιλοξενεί τα πιο παγωμένα νερά του πλανήτη.

Το σκηνικό είναι εξωπραγματικό, με τον αέρα παγωμένο και πεντακάθαρο, με τις βουνοκορφές να αντανακλώνται στα νερά, με μαύρη άμμο που περιβάλλεται από πράσινους λόφους και με πάγους αλλά και παγετώνες που καταλήγουν στη θάλασσα. Το πιο εντυπωσιακό απ΄ όλα είναι το θέαμα των τεράστιων κυμάτων τα οποία παγώνουν μέσα σε μια στιγμή.

Περιμετρικά της παραλίας υπάρχουν πέντε μικροί οικισμοί που κατοικούνται από αυτόχθονες πληθυσμούς. Πρόκειται για τους οικισμούς Whittier, Valdez, Cordova, Chenega και Tatitlek, όπου η ζωή σε αυτούς κυλάει ήρεμα αλλά και με αρκετές δυσκολίες.

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτεί κάποιος την παραλία Prince William Sound και τα 3.000 μίλια της ακτογραμμής, είναι οι καλοκαιρινοί μήνες όταν η περιοχή είναι πιο...ζεστή και πιο φιλόξενη. Η πρόσβαση πραγματοποιείται μόνο διά θαλάσσης ή με μικρά αεροσκάφη και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν για λίγο μία ανεπανάληπτη εμπειρία.

Βέβαια τα νερά είναι ακατάλληλα για κολύμβηση και η παραλία δεν ενδεικνύεται για ηλιοθεραπεία, αλλά η επίσκεψη και μόνο στον τόπο αυτό, έχει πολλά να σου προσφέρει!