choice

Τον προσεχή Μάρτιο η Αυστραλία θα μιλά...ελληνικά!

Μία νέα καμπάνια πρόκειται να οριστικοποιηθεί σε λίγες ημέρες στην Αυστραλία. Τίτλος της Speak Greek in March (μιλήστε ελληνικά τον Μάρτιο) και στόχος της, η διατήρηση και η προώθηση της ελληνικής γλώσσας.  

«Μιλήστε ελληνικά... παντού, στο σπίτι σας, στον δρόμο, στη δουλειά και στο σχολείο»!

Αυτό είναι το σύνθημα των εμπνευστών του φιλόδοξου εγχειρήματος που ενθαρρύνει ομογενείς και όχι μόνο, να μιλούν ελληνικά ολόκληρο τον Μάρτιο.
Η επιλογή του συγκεκριμένου μήνα μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς εορτάζεται η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 με διάφορα ελληνικά φεστιβάλ σε πολλές πόλεις της Αυστραλίας.

Η αρχική ιδέα της καμπάνιας ανήκει στον Σάκη Ζαφειρόπουλο, πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Εβδομάδας, πρώην δήμαρχο του Fitzroy, πρώην διευθυντή του υπουργείου Μετανάστευσης, πρώην διευθυντή της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας SBS και σήμερα προέδρου της «Φροντίδας» και του καναλιού 31.

Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης (πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης), ο Μάνος Τζιμπράγος (διευθυντής των σχολείων της Κοινότητας) και ο Τάσος Δουβαρτζίδης (διευθυντής του κολεγίου Όμηρος) υιοθέτησαν την προσπάθεια η οποία προβλήθηκε από την πρώτη σελίδα της αγγλικής έκδοσης του «Νέου Κόσμου».

Η απόφαση προκάλεσε ενθουσιασμό στους ομογενείς και το μόνο που μένει είναι η υλοποίησή της από ομογενειακούς παράγοντες. Εξετάζεται μάλιστα το ενδεχόμενο να καθιερωθεί ο Μάρτιος ως ο μήνας που θα ενθαρρύνονται όλοι να μιλούν ελληνικά.