choice

Παγωμένο έργο τέχνης με την υπογραφή της φύσης!

Στην ανατολική Σλοβενία, υπάρχει το όρος Javornik στο οποίο λειτουργεί και ένα δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο.

Μετά από μία περίοδο 10 ημερών με ακραίες καιρικές συνθήκες όπου επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και σφοδρές χιονοπτώσεις, ο φωτογράφος Marko Korošec σκέφτηκε πως ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανέβει στο βουνό για να τραβήξει κάποιες φωτογραφίες.

Ήταν σίγουρος πως αυτό που θα συναντούσε θα ήταν μαγευτικό, αλλά αυτό τελικά που αντίκρισε ανεβαίνοντας στο βουνό ξεπέρασε κάθε προσδοκία του. «Λατρεύω την ακρότητα των καιρικών φαινομένων αλλά αυτό ήταν πέρα από τη φαντασία μου» δήλωσε με ενθουσιασμό.

Μετά από 10 ημέρες ανελέητης κακοκαιρίας, το τοπίο έμοιαζε εξωπραγματικό. Το χιονοδρομικό κέντρο, τα δέντρα και οι πύργοι ήταν πλήρως καλυμμένα από στρώματα πάγου. Οι ισχυροί άνεμοι και η παγωμένη ομίχλη, δημιούργησαν γλυπτά πάγου που κυριολεκτικά εντυπωσιάζουν!

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Marko Korošec ήταν ο νικητής του φετινού διαγωνισμού του National Georgraphic για τις ομορφότερες φωτογραφίες του πλανήτη. Ανάμεσα σε 18.000 συμμετοχές αναδείχθηκε πρώτος με την φωτογραφία του «The Independence Day» που απεικονίζει έναν τεράστιο ανεμοστρόβιλο στο Κολοράντο.