choice

Λίμνη Moraine: Από τις πιο εντυπωσιακές του πλανήτη!

Στην Alberta του Καναδά, υπάρχει μια λίμνη σχηματισμένη από παγετώνες, που καταλαμβάνει έκταση πέντε τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η ονειρική λίμνη Moraine, βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Banff και σε μίας εκπληκτικής ομορφιάς περιοχή που ονομάζεται “Valley of the Ten Peaks” ή αν προτιμάτε “Η κοιλάδα με τις δέκα κορυφές”. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει την τύχη να φιλοξενεί δέκα πανύψηλες, χιονισμένες  βουνοκορφές που “αγκαλιάζουν” την πανέμορφη λίμνη.

Το νερό που την τροφοδοτεί προέρχεται από το λιώσιμο των πάγων και το χρώμα του αλλάζει ανάλογα με το φως του ήλιου αλλά και με την αντανάκλασή του στο βραχώδες υπέδαφος. Από τα βασικά χαρακτηριστικά της, οι αντικατοπτρισμοί των ελάτων στην επιφάνεια των νερών της.

Όταν η  Moraine είναι γεμάτη (τον Ιούνιο κυρίως όταν οι πάγοι λιώνουν ταχύτερα), έχει μία μοναδική μπλε απόχρωση που εντυπωσιάζει.
Με νερά πεντακάθαρα σαν κρύσταλλο και με ένα τοπίο απερίγραπτης ομορφιάς να την περιβάλλει, δεν είναι τυχαίο που θεωρείται μία από τις ωραιότερες λίμνες στον κόσμο.

Ολόκληρη η περιοχή αποτελεί ένα φυσικό ορόσημο του Καναδά και έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των φυσιολατρών και όχι μόνο. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να κάνουν μια βόλτα στη λίμνη με κανό ή καγιάκ αλλά και να εξερευνήσουν περπατώντας τη γύρω περιοχή.

Η λίμνη Moraine είναι από τις πιο πολυφωτογραφημένες του πλανήτη και όπως βλέπετε, όχι άδικα!