choice

Εκθεση 3D εκτύπωσης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Διανύουμε μία από τις πιο ανατρεπτικές περιόδους στην ιστορία της τεχνολογίας και έχουμε την τύχη, να παρακολουθούμε την ταχύτατη πρόοδό της στον τομέα της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Σήμερα, έχουμε τη δυνατότητα να τυπώσουμε τα πάντα σε τρεις διαστάσεις, από σπίτια μέχρι τεχνητά ανθρώπινα μέλη και σχεδόν οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Η 3D εκτύπωση αλλάζει τη ζωή μας και αυτό που μόνο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας μπορούσε να συμβεί, έχει γίνει και παρουσιάζεται στη χώρα μας από τις 15 έως και τις 31 Ιανουαρίου, στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Η έκθεση στη Στέγη θα παρουσιάσει περισσότερα από 100 εκτυπωμένα αντικείμενα, εξαιρετικά ενδιαφέροντα video και ομιλίες, ενώ θα υπάρχουν και τα σχετικά εργαστήρια που θα πειραματίζονται με τις τρεις διαστάσεις.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κορυφαίες δημιουργίες υψηλής ραπτικής, όπως τα φουτουριστικά καπέλα της Gabriela Ligenza και τα γεμάτα φαντασία κοσμήματα της Silvia Weidenbach.

Επιπλέον θα αντιληφθούν από πρώτο χέρι τις νέες δυνατότητες design, καθώς το 3D printing έρχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε έπιπλα αλλά και χρηστικά αντικείμενα, με απόλυτη πλέον δημιουργική ελευθερία.

Η έκθεση θα μας ταξιδεύσει και στον μαγικό κόσμο της αρχιτεκτονικής, με χρήση 3D printers από το Άμστερνταμ όπου οι DUS Architects σχεδιάζουν το πρώτο εκτυπωμένο σπίτι, μέχρι το φεγγάρι όπου οι Foster & Partners σε συνεργασία με το European Space Agency (ESA) θα δημιουργήσουν μία σεληνιακή βάση κατασκευασμένη με την βοήθεια της μαγικής εκτύπωσης!

Παράλληλα, οι τυχεροί επισκέπτες θα αποκτήσουν εμπειρία με τα εκτυπωμένα αντικείμενα με την συμμετοχή τους στα εργαστήρια, καθώς στο κοντινό μέλλον ο συνδυασμός του σχεδιαστή, του παραγωγού και του καταναλωτή, θα αφήσει το αποτύπωμα στην ζωή όλων μας.

Το ωράριο της έκθεσης, την οποία επιμελήθηκε το διεθνές γραφείο Double Decker, είναι καθημερινά 12:00 - 21:00 και το εισιτήριο εισόδου θα είναι 5 ευρώ.