choice

Κατασκευάζεται το πρώτο πλωτό ξενοδοχείο

Το πρώτο πλωτό ξενοδοχείο ετοιμάζεται στη μέση ενός Νορβηγικού, γραφικού φιόρδ και ονομάζεται Krystall.

Το φουτουριστικό ξενοδοχείο θα έχει το σχήμα μιας νιφάδας χιονιού και αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη του 2016.

Κατασκευάζεται κοντά στην πόλη Tromso, στον Αρκτικό Κύκλο, μία πόλη διάσημη για τη συγκλονιστική θέα που προσφέρει στο βόρειο σέλας. Για τον λόγο αυτό συγκεντρώνει πλήθος τουριστών που επιθυμούν να απολαύσουν το συναρπαστικό φυσικό φαινόμενο.

Το Krystall, με διάμετρο 120 μέτρα, θα διαθέτει 86 δωμάτια, spa, συνεδριακό κέντρο και απεριόριστη θέα στις χιονισμένες ακτές της Νορβηγίας. Το στοιχείο όμως που θα “κλέβει την παράσταση” θα είναι ένας τεράστιος γυάλινος τοίχος, ο οποίος θα λειτουργεί σαν παρατηρητήριο για τους επισκέπτες που επιθυμούν να δουν από πολύ κοντά το βόρειο σέλας με τα εκπληκτικά χρώματά του.

Οι ένοικοι του 5στερου ξενοδοχείου θα περπατούν σε διαδρόμους με “φουτουριστικό μπλε σχήμα”, θα περνούν ένα “τζάκι με διαφανή τούβλα”, ενώ στο συνεδριακό κέντρο θα αναπαύονται σε καθίσματα σε στιλ “Jetson”.

Ο αρχιτέκτονας του ξενοδοχείου Koen Olthuis και η κατασκευάστρια εταιρεία Dutch Docklands, έχουν φροντίσει ώστε σε περίπτωση που το  Krystall χρειαστεί να απομακρυνθεί από την περιοχή, αυτό να γίνει χωρίς να καταστραφεί το φιόρδ.

Σύμφωνα με δήλωση του Koen Olthuis : “Μετά από μια μακρά περίοδο εντατικών ερευνών για την τοποθεσία και τους κανονισμούς, το έργο έχει ξεκινήσει. Το κλειδί για το σχεδιασμό του Krystall ήταν ότι θα πρέπει να είναι ένα απλό γυάλινο κτίριο που θα επιτρέπει στους επισκέπτες να έχουν την πιο εντυπωσιακή θέα στις Βόρειο Σέλας από τα κρεβάτια τους”.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο έργο επινοήθηκε αρχικά το 2008, όμως η οικονομική κρίση το έθεσε σε αναμονή μέχρι...νεοτέρας.