choice

Η Γαύδος ανάμεσα στους 10 “κρυφούς παραδείσους” του κόσμου!

Πολύ συχνά τα ελληνικά νησιά κερδίζουν μία θέση στις λίστες διάφορων ιστοσελίδων, με τα ωραιότερα μέρη του κόσμου.
Αυτή τη φορά η ιστοσελίδα Thrillist, επιφύλαξε μία έκπληξη για το μικρό νησάκι που υπάγεται στο Νομό Χανίων και στο οποίο, σύμφωνα με την μυθολογία, η Καλυψώ υποδέχτηκε τον ναυαγό Οδυσσέα και τον κράτησε εκεί για επτά ολόκληρα χρόνια.

Η Γαύδος συγκαταλέγεται (σύμφωνα πάντα με το άρθρο της Thrillist) στους 10 “κρυφούς παραδείσους” του κόσμου τους οποίους δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι λάτρεις των ταξιδιών. Η ιστοσελίδα αναφέρει χαρακτηριστικά:

Γαύδος – Ελλάδα. Αποτελεί το νοτιότερο σύνορο της Ευρώπης και βρίσκεται πιο κοντά στην Αφρική απ' ό,τι στην Αθήνα. Με λιγότερους από 50 κατοίκους, ελεύθερο κάμπινγκ και γυμνισμό, το νησί προσελκύει κατασκηνωτές και φυσιοδίφες από όλο τον κόσμο. Είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό, αφού είναι προσβάσιμη μόνο με πλοίο και οι περισσότεροι τουρίστες επιλέγουν την πιο δημοφιλή (και πιο κοντινή) Κρήτη”.

Η Γαύδος με τα μόλις 30 τετραγωνικά της χιλιόμετρα, κέρδισε επάξια μία θέση στη λίστα με τους “κρυφούς παραδείσους” του κόσμου. Με τις υπέροχες παραλίες της (Καραβέ, Κόρφος, Λακκούδι, Τρυπητή, Μπο, Φετιφέ, Σαρακίνικο, Αγιάννης, Λαυρακάς, Πύργος και Ποταμός) και με τους συνολικά τέσσερις γραφικούς οικισμούς της (το Καστρί, το Ξενάκι, τα Βατσιανά και την Άμπελο) αποτελεί το “εξόριστο” όνειρο των “ψαγμένων” ταξιδιωτών.

Στο μικρό αυτό νησί ο χρόνος σταματά και ο επισκέπτης απολαμβάνει χαλάρωση και ηρεμία σε ένα  τοπίο που σε “αιχμαλωτίζει” με την απλότητα και την ομορφιά του. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο όποιος επισκεφθεί τη Γαύδο μια φορά θα επιστρέψει ξανά και ξανά...
Μυστηριώδης, απόμακρη, γοητευτική γεμάτη θρύλους αλλά και ιστορία, η ακριτική Γαύδος στην “αγκαλιά” του Λιβυκού, κερδίζει κάθε στοίχημα.