choice

Γνωρίστε τον ιερό χρυσό βράχο της Βιρμανίας

Έναν από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς της Ασίας αποτελεί αναμφισβήτητα το κράτος της Βιρμανίας. Πρόκειται για ένα ταξίδι περιήγησης, περιπέτειας και εξερεύνησης για όσους αναζητούν το πρωτότυπο και το ξεχωριστό.

Η παρθένα τροπική φύση, η γραφικότητα της λίμνης Inle με τους παράξενους κωπηλάτες, η σιωπηλή μεγαλοπρέπεια των ναών, τα τεράστια αγάλματα του Βούδα και η λαμπρότητα της παγόδας Shwedagon συνθέτουν ένα μοναδικό θέαμα.

Ένα από τα πιο παράξενα και ασυνήθιστα αξιοθέατα της χώρας βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Kyaiktiyo και είναι ευρύτερα γνωστό με το όνομα "Golden Rock".

Ο χρυσός βράχος ακροβατεί επικίνδυνα στην πλαγιά του βουνού αγνοώντας επιδεικτικά τους νόμους της φύσης και δίνοντας την εντύπωση ότι θα πέσει ανά πάσα στιγμή, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ σταθερός και απόλυτα ασφαλής.

Σύμφωνα με έναν παλιό θρύλο, σε ένα από τα ταξίδια που έκανε ο Βούδας στη Γη, έδωσε μια τούφα από τα μαλλιά του σε έναν πιστό του ερημίτη. Εκείνος πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ζήτησε από τον γιο του Tissa να την φυλάξει και να την τοποθετήσει σε έναν ψηλό βράχο.
Ο Tissa μετά από πολλά χρόνια έγινε βασιλιάς της Βιρμανίας και πραγματοποιώντας την επιθυμία του πατέρα του, τοποθέτησε το δώρο του Βούδα σε ένα τεράστιο βράχο στο όρος Kyaiktiyo. 

Από τότε μέχρι σήμερα οι βουδιστές της Βιρμανίας πιστεύουν ότι το θείο δώρο του Βούδα είναι η αιτία που κρατάει τον βράχο στην θέση του ενώ οι πιστοί της περιοχής, κάλυψαν όλη την επιφάνεια του βράχου με χρυσό και τοποθέτησαν στην κορυφή του μία εντυπωσιακή παγόδα ύψους 5,5 μέτρων.

Ο "Golden Rock" αποτελεί τον τρίτο πιο ιερό τόπο στην Βιρμανία, μετά την Schwedagon Pagoda και την Mahamuni Pagoda.