choice

Nature’s Subway: Φαράγγι απίστευτης ομορφιάς!

Στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ, στη Γιούτα και σε μία έκταση 593,1 χιλιομέτρων, απλώνεται ένα από τα ωραιότερα Εθνικά πάρκα του κόσμου. Το περίφημο Zion National Park ή αλλιώς (όπως το χαρακτηρίζουν) “το πάρκο των τεσσάρων εποχών”.

Βουνά, φαράγγια, αμμώδεις λόφοι, τεράστιοι μονόλιθοι, ποτάμια αλλά και ένα σπήλαιο συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό κάθε εποχή του χρόνου, με μοναδικά χρώματα να εναλλάσσονται δημιουργώντας εικόνες που δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς.

Εξαιτίας της θέσης του, μια και βρίσκεται στη συμβολή του οροπεδίου του Κολοράντο με την περιοχή Mojave κοντά στην έρημο, το πάρκο καλύπτει μία τεράστια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας.

Στις 4 ζώνες του, δηλαδή στα δάση, στην έρημο, στις παρόχθιες περιοχές αλλά και στις περιοχές που καλύπτονται από κωνοφόρα δέντρα, φιλοξενεί 289 είδη πουλιών, 75 θηλαστικά ζώα και 19 είδη νυχτερίδων, 32 σπάνια ερπετά και πληθώρα εντόμων.

Το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του πάρκου είναι αναμφίβολα το φαράγγι Zion, με μήκος 24 χιλιόμετρα και βάθος μέχρι και 800 μέτρα. Το φαράγγι που έχει σχηματιστεί από τον ποταμό Virgin είναι τόσο στενό και βαθύ που το φως του ήλιου σπάνια φτάνει στο εσωτερικό του. Οι ισχυροί άνεμοι σκαλίζουν τους βράχους δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό φυσικές αψίδες.

Το φαράγγι Zion είναι γνωστό και με την ονομασία Nature’s Subway (το μετρό της φύσης) και συγκαταλέγεται στα 10 ωραιότερα φαράγγια του κόσμου.