choice

Ο μοναδικός Ra Paulette μετατρέπει σπηλιές σε έργα τέχνης!

Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε και ως “τον άνθρωπο των σπηλαίων”, αλλά με...διαφορετική έννοια.

Ο Ra Paulette έχει περάσει τα τελευταία 27 χρόνια της ζωής του στους λόφους του Νέου Μεξικού μετατρέποντας σπήλαια από ψαμμίτη σε πραγματικά έργα τέχνης.

Ο 68χρονος γλύπτης από την Αμερική, την τελευταία δεκαετία και έχοντας για παρέα τον αγαπημένο του σκύλο, εργαζόταν εντατικά σε μία σπηλιά χωρίς μάλιστα να χρησιμοποιήσει κανένα μηχάνημα. Με απλά εργαλεία (μια αξίνα, ένα φτυάρι, ένα καρότσι και ένα καλέμι) και δουλεύοντας με τα χέρια, μεταμόρφωσε το εσωτερικό του σπηλαίου σε μουσείο τέχνης!

Το εγχείρημα δύσκολο και απαιτητικό, μα η υπομονή και η αγάπη του καλλιτέχνη για το έργο του, μεγάλη! Το αποτέλεσμα αριστουργηματικό! Το εσωτερικό του σπηλαίου είναι γεμάτο φως, ενώ σε κάθε γωνιά του μπορεί να θαυμάσει κανείς διαφορετικά σχέδια και υφές.

Στόχος του καλλιτέχνη να δημιουργήσει ένα περιβάλλον το οποίο θα αποπνέει πνευματική ανανέωση και προσωπική ευημερία. Οι εργασίες πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν και κατόπιν το σπήλαιο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Ra Paulette φιλοτέχνησε το πρώτο του σπήλαιο το 1987 και από εκεί και πέρα οι δημοτικές Αρχές ξεκίνησαν να του αναθέτουν ανάλογα έργα στην επικράτεια του Νέου Μεξικού.