choice

Η πόλη του μέλλοντος ονομάζεται Ocean Spiral και βρίσκεται...στο βυθό

Η Ιαπωνική κατασκευαστική εταιρεία Shimizu Corporation, οραματίζεται τις πόλεις του μέλλοντος και παρουσιάζει τις προτάσεις της για τη δημιουργία της Ocean Spiral.

Μετά από δύο χρόνια ερευνών και ανάπτυξης, οι Ιάπωνες κατασκευαστές έχουν ήδη θέσει το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του τεράστιου αυτού project των 26 δισ. δολαρίων.Το όραμα της εταιρείας είναι μία πόλη 5.000 κατοίκων στο βυθό του ωκεανού η οποία θα τροφοδοτείται ενεργειακά από ανανεώσιμες πηγές.

Η σύγχρονη «Ατλαντίδα» θα είναι χτισμένη σε μία σφαίρα πλάτους 500 μέτρων και θα περιλαμβάνει χώρους για γραφεία επιχειρήσεων, ζώνες κατοικιών και ξενοδοχεία. Η σφαιρική πόλη που θα επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας, θα έχει τη δυνατότητα να βυθιστεί σε βάθος 15 χιλιομέτρων με τη βοήθεια ενός σπιράλ, όταν κρίνεται απαραίτητο (για παράδειγμα όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές).

Το σπιράλ με τη σειρά του, συνδέεται με μια ερευνητική μονάδα ένα «εργοστάσιο της Γης» όπως το ονομάζει η εταιρεία, δηλαδή ένα κέντρο ερευνών για την ανάπτυξη πηγών «πράσινης» ενέργειας.

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της Ιαπωνικής εταιρείας: «Πρόκειται απλά για τα σχέδια, αλλά σκοπεύουμε να αναπτύξουμε αυτή την τεχνολογία που θα μας επιτρέψει να χτίσουμε μια πόλη κάτω από το νερό. Ο στόχος είναι ρεαλιστικός και όχι κάποιο φανατστικό όνειρο».

Τα σχέδια των αρχιτεκτόνων είναι πραγματικά φουτουριστικά και η φιλόδοξη πρόταση της Ιαπωνικής εταιρείας, αν και ακούγεται «τραβηγμένη», ανταποκρίνεται στη μεγάλη ανησυχία για το μέλλον της Γης και την άνοδο της στάθμης των ωκεανών.