choice

Cappuccino coast: Ένα ιδιαίτερα απολαυστικό φυσικό φαινόμενο!

Τα καιρικά φαινόμενα ανέκαθεν προκαλούσαν το φόβο και το θαυμασμό, καθώς η δύναμη και η μαγεία της φύσης είναι πάντα εντυπωσιακές και εκτός ανθρώπινου ελέγχου.

Ένα πολύ περίεργο και πολύ σπάνιο φυσικό φαινόμενο που εμφανίζεται κυρίως στις ακτές της Αφρικής και της Αυστραλίας ονομάζεται Cappuccino coast και πήρε το όνομά του από τον πλούσιο αφρό που σχηματίζει ο συγκεκριμένος καφές. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο παράξενος αφρός δημιουργείται από άλατα, χημικές ουσίες, εκκρίσεις από φύκια και νεκρά φυτά που βρίσκονται σε αποσύνθεση στον βυθό της θάλασσας.

Κατά την διάρκεια ισχυρών καταιγίδων ανακατεύονται μεταξύ τους από τα δυνατά ρεύματα που δημιουργούνται, προκαλώντας τον σχηματισμό φυσαλίδων.
Οι φυσαλίδες κολλάνε μεταξύ τους όταν μεταφέρονται προς την ακτή και μετατρέπονται σε αφρό όταν το κύμα σκάει με δύναμη πάνω στα βράχια.

Τον Αύγουστο του 2007 η βόρεια ακτογραμμή του Sydney καλύφθηκε στην κυριολεξία από τεράστιες ποσότητες αφρού, θυμίζοντας χιονισμένο τοπίο.
Σε μια ακτίνα 30 μιλίων ο αφρός κατάπιε ολόκληρη την παραλία μαζί με τους λουόμενους, καθώς και τις πρώτες κατοικίες της ακτής.

"Ήταν αρκετά δροσερό στην αφή και ήταν πραγματικά παράξενο. Ήταν σαν τα σύννεφα του αέρα να προσγειώθηκαν στην παραλία."

Το χειμώνα του 2010 στο Sea Point του Cape Town έκανε ιδιαίτερα εντυπωσιακή  εμφάνιση το παράξενο φαινόμενο, φτάνοντας στις ακτές με μια πολύ ισχυρή καταιγίδα και  δημιουργώντας αφρούς που έφταναν τα 3 μέτρα.