choice

Γνωρίζετε τις πιο καταθλιπτικές ημέρες του χρόνου;

Προφανώς δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στις έρευνες για να κατασταλάξουμε ότι η Δευτέρα είναι η πιο στενάχωρη ημέρα.

Πράγματι είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον που νιώθει χαρούμενος και ευτυχισμένος επιστρέφοντας στη δουλειά του, μετά το ξεκούραστο διάλειμμα του σαββατοκύριακου.
Το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα μας συνοδεύουν καθώς σκεφτόμαστε τον φόρτο εργασίας που μας περιμένει, ενώ τα άσχημα περιστατικά για τους απελπισμένους ανθρώπους σπάνε κάθε ρεκόρ.
 
Μάλιστα η τελευταία Δευτέρα του Ιανουαρίου ονομάζεται “Blue Monday” και της έχει απονεμηθεί ο τίτλος της πιο καταθλιπτικής ημέρας του χρόνου.
Την ημέρα αυτή αναπολούμε τις διακοπές των Χριστουγέννων που έχουν περάσει και οι περισσότεροι σκεφτόμαστε ότι μάλλον δεν έχουμε πετύχει κανέναν από τους στόχους της νέας χρονιάς.

Νιώθουμε ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα αν έχουμε οικονομικές δυσκολίες ή προβλήματα στην εργασία και στον έρωτα, ενώ πολλοί είναι κακόκεφοι γιατί βρίσκονται σε δίαιτα μετά την κραιπάλη των γιορτών.
Στην Αγγλία, ωστόσο, έρευνα υποστηρίζει ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις την “Blue Monday” και να βγεις ανέπαφος με ένα φλιτζάνι τσάι.....
 
Στο τέλος του καλοκαιριού, στις 31 του Αυγούστου συναντάμε την δεύτερη πιο καταθλιπτική και κακόκεφη ημέρα του χρόνου.
 
Και βέβαια ο πιο βασικός λόγος της μελαγχολίας μας, είναι οι υπέροχες αναμνήσεις, η χαλάρωση και η ξεκούραση που έρχονται σε αντίθεση με την υπερβολικά απαιτητική ζωή που αντιμετωπίζουμε. Στις διακοπές έχουμε όλο το χρόνο να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας και όλα εκείνα τα πράγματα που μας ικανοποιούν πραγματικά. Η επάνοδος στην εργασιακή πραγματικότητα και στη ρουτίνα, ειδικά με άδεια τσέπη, είναι όντως καταθλιπτική!
 
Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεστε δεν πρέπει να αφήνετε την αρνητική διάθεση να σας καταβάλλει και να σας εμποδίζει από το να είστε δημιουργικοί και προπάντων αισιόδοξοι.