choice

Wengen: Ίσως το ωραιότερο χωριό της Ευρώπης!

Πόση ομορφιά μπορεί να χωρέσει σε έναν τόπο;

Το Wengen είναι ένα χωριό σκαρφαλωμένο στα 1.300 μέτρα των Ελβετικών Άλπεων από όπου ατενίζει την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου που το περιβάλει.

Αποτελεί τουριστικό κέντρο από τα τέλη του 1800 και είναι αυτό που ενέπνευσε τη συγγραφέα Mary Shelley, να γράψει το "Frankenstein" την εποχή που ταξίδευε στην Ελβετία. Το ορεινό χωριό με τους 1.300 περίπου μόνιμους κατοίκους, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς διάσημους καλεσμένους του ως το “ωραιότερο χωριό της Ευρώπης”.

Το Wengen στην κοιλάδα Lauterbrunnen, μιας από τις βαθύτερες κοιλάδες της Αλπικής αλυσίδας, είναι γεμάτο από ξύλινα σαλέ που βρίσκονται διάσπαρτα στις πλαγιές του, ενώ είναι από τα ελάχιστα χωριά της γηραιάς ηπείρου όπου δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα! Οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του χωριού εξυπηρετούνται από οδοντωτό σιδηρόδρομο και με τελεφερίκ, εποχιακά. 

Η ιστορία του Wengen στο χώρο της πολιτικής, της επιστήμης και του αθλητισμού είναι μεγάλη και μάλιστα από το 1930 φιλοξενούνται εκεί οι γνωστοί αγώνες ski Lauberhorn. Ο χειμώνας βρίσκει το χωριό να σφύζει από ζωή και οι επισκέπτες αυξάνουν τον αριθμό των κατοίκων στους 10 χιλιάδες!

Το Ελβετικό θέρετρο είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τις χειμερινές δραστηριότητες αλλά και για όσους προτιμούν να απολαμβάνουν την ηρεμία και την χαλάρωση που προσφέρει η φύση. Μικρό, παραδοσιακό, με φιλικούς κατοίκους και με θέα σε ολόκληρη την κοιλάδα, το χωριό αυτό κερδίζει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά.