choice

H2OME: Το πρώτο σπίτι κάτω από το νερό!

Όλοι μας θέλουμε να έχουμε θέα από τα παράθυρα του σπιτιού μας. Να “ταξιδεύει” το βλέμμα μας στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, στο χαλαρωτικό πράσινο του βουνού ή σε εντυπωσιακά κτήρια της πόλης.

Πως θα ήταν αλήθεια αν η θέα ήταν λίγο...διαφορετική; Αν βλέπαμε εικόνες...υποβρύχιες;

Η αμερικανική εταιρεία Submarine Structures, μας φέρνει εικόνες από ένα κοντινό μέλλον, παρουσιάζοντάς μας το H2OME. Πρόκειται για το πρώτο υποβρύχιο σπίτι στον κόσμο το οποίο υπόσχεται μία ανεπανάληπτη εμπειρία διαμονής για όσους το επιλέξουν.

Το H2OME φιλοδοξεί να είναι το πρώτο σύγχρονο σπίτι κάτω από την επιφάνεια του νερού, που θα προσφέρει στον ιδιοκτήτη του όλες τις ανέσεις. Θα αποτελείται από δύο επίπεδα, όπου στο πρώτο θα υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και ένα σαλόνι με απεριόριστη θέα στο νερό. Το δεύτερο επίπεδο θα διαθέτει ένα κεντρικό υπνοδωμάτιο με μπάνιο, κουζίνα με κάβα, βιβλιοθήκη, σαλόνι, τραπεζαρία, ένα χώρο γραφείου και ένα μπαρ.

Σε όλους του χώρους του κάτω επιπέδου που αντιμετωπίζει και μεγαλύτερη θαλάσσια πίεση, θα χρησιμοποιηθούν ακρυλικά πάνελ για τους τοίχους τα οποία ταυτόχρονα θα επιτρέπουν στους κατοίκους του να έχουν πανοραμική θέα του υποθαλάσσιου κόσμου.

Όσο για την διακόσμηση; Θα δημιουργείται ανάλογα με το γούστο του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Να σημειωθεί ότι την επίπλωση έχει αναλάβει μία εταιρεία με έδρα το Dubai η οποία εξειδικεύεται στον εξοπλισμό ξενοδοχείων 5 αστέρων.

Το υποβρύχιο σπίτι είναι κατάλληλο για ρηχά ζεστά νερά, λιμνοθάλασσες ή ορεινές λίμνες και οικοδομείται σε βάθος 20 μέτρων. Ολόκληρη η δομή είναι βιδωμένη σε αντηρίδες στον πυθμένα ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερότητά του, ενώ για να μπει κανείς σε αυτό περνάει μέσα από μία μεταλλική φυσούνα που συνδέει το σπίτι με μία προβλήτα.

Το H2OME είναι ιδικά εξοπλισμένο με με εξωτερικά φώτα και τροφοδότες για ψάρια  προκειμένου να προσελκύει την θαλάσσια ζωή γύρω του.