choice

Grand Tsingy: Το πέτρινο δάσος της Μαδαγασκάρης

Σίγουρα το συγκεκριμένο δάσος δε φημίζεται για την φιλοξενία του, ούτε για την πλούσια πυκνότητα δέντρων αλλά ούτε και για τις στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης που μπορεί να σου προσφέρει...

Το Grand Tsingy ή διαφορετικά “Πέτρινο Δάσος”, βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Bemaraha στα δυτικά της Μαδαγασκάρης και έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO το 1990.

Το όνομα Tsingy προέρχεται από την τοπική "λέξη mitsingitsignia" που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “περπάτημα στις μύτες”.

Εκτείνεται σε μία περιοχή 752 χιλιομέτρων και χαρακτηρίζεται από μία ιδιόμορφη μορφολογία του εδάφους η οποία είναι αποτέλεσμα της διάβρωσής του από τις συχνές τροπικές βροχές. Κάθετοι απότομοι βράχοι από ασβεστόλιθο που φτάνουν σχεδόν και τα 100 μέτρα σε ύψος, συνθέτουν ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς!

Ο λαβύρινθος αυτός από τα άγρια βράχια αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για πολλά σπάνια είδη ζώων, πτηνών και ερπετών. Παρά το γεγονός ότι είναι λίγο επικίνδυνο για τους επισκέπτες, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να “σκαρφαλώσουν” στους απότομους βράχους για να ζήσουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία.