choice

Αυτές είναι οι πιο φιλικές πόλεις στον κόσμο

Πρόσφατα το Conde Nast Traveler πραγματοποίησε μία έρευνα ζητώντας από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν τις πιο φιλικές πόλεις στον κόσμο. Είναι αξιοσημείωτο πως οι ψήφοι ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, μια και η ανταπόκριση του κοινού ήταν πάρα πολύ μεγάλη!

Τα κριτήρια που εξετάστηκαν ώστε να αναδειχθούν οι πέντε πιο φιλικές πόλεις ήταν η τοποθεσία, η πολιτική κατάσταση, το μέγεθος και βέβαια η φιλικότητα του κάθε τόπου μέσα από τους κατοίκους του.

Μετά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, το BBC επισκέφτηκε τις επικρατέστερες πόλεις και μίλησε με τους κατοίκους της κάθε περιοχής. Και....για να μην αναρωτιέστε, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ελληνική πόλη μέσα στις πέντε πιο φιλικές.

Την πρωτιά κατέχει το Dublin, το οποίο θεωρείται πως έχει τους πιο “ζεστούς” ανθρώπους του πλανήτη. Με την εγκληματικότητα να κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας απολαμβάνει ένα διάχυτο αίσθημα ασφάλειας. Οι κάτοικοί της είναι πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν ένα χέρι βοηθείας σε όποιον το χρειάζεται.

 

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Siem Reap στην Καμπτότζη. Λέγεται πως η ενέργεια της πόλης είναι φιλική και φιλόξενη μια και κατοικείται από φιλειρηνικούς βουδιστές που απεχθάνονται τους θορύβους και τις εντάσεις.

 

Στην τρίτη θέση συναντάμε το Auckland της Νέας Ζηλανδίας. Μία πόλη που διακρίνεται για την ηρεμία και την φιλοξενία της. Οι άνθρωποί της είναι φιλικοί στους τουρίστες και στους νέους κατοίκους. Και οι νέοι κάτοικοι στο Oakland  είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, αφού όλο και περισσότεροι το επιλέγουν ως το “νέο τους σπίτι”.

 

Την τέταρτη θέση κατέχει το Charleston των ΗΠΑ με το επίσης ήρεμο περιβάλλον. Εκεί οι κάτοικοι κάθονται έξω, μιλάνε με τους γείτονες και κάνουν βόλτες στους δρόμους χαμογελαστοί.

 

Τέλος, στην πέμπτη θέση βλέπουμε τη Victoria του Καναδά. Πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς που είναι φημισμένος για την κορυφαία εξυπηρέτηση που προσφέρει σε όλους. Οι άνθρωποι της πόλης χαρακτηρίζονται από ευγένεια και οι τουρίστες αισθάνονται πως βρίσκονται στο σπίτι τους.