choice

Taroko Gorge: Το Μαρμάρινο Φαράγγι της Taiwan

Στην ανατολική ακτή της Taiwan, πολύ κοντά στον Ειρηνικό Ωκεανό (μόλις 60 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή), βρίσκεται το Taroko Gorge.

Ένα επιβλητικό φαράγγι μήκους 19 χιλιομέτρων, που είναι γνωστό και ως “Μαρμάρινο Φαράγγι” λόγω του τεράστιου αριθμού μαρμάρου που υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το φαράγγι αποτελείται κυρίως από μάρμαρο και η ιδιαιτερότητά του αυτή το έχει κάνει δημοφιλές, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών που θέλουν να απολαύσουν την ομορφιά του. Άλλωστε το όνομα Taroko σημαίνει “όμορφο και υπέροχο” στη γλώσσα της Truku,της φυλής που κατοικεί στην περιοχή. 

Το εντυπωσιακό φαράγγι εκτός από τα μαρμάρινα βράχια του, είναι γνωστό και για τον ποταμό Liwu, τα νερά του οποίου ρέουν μέσα από απόκρημνους βράχους δημιουργώντας μαγευτικές εικόνες. Το θαυμάσιο αυτό φυσικό τοπίο συμπληρώνει η τροπική βλάστηση και η άγρια πανίδα που βρίσκει καταφύγιο στο Taroko Gorge.

Μέχρι τη δεκαετία του '50 υπήρχε μόνο ένα μονοπάτι που επέτρεπε στους επισκέπτες να διασχίσουν το φαράγγι. Σήμερα υπάρχει ένας δρόμος με πάρα πολλές στροφές που είναι...κάπως επικίνδυνος.

Για την ακρίβεια ο συγκεκριμένος δρόμος συγκαταλέγεται στη λίστα με τις 22 πιο επικίνδυνες διαδρομές στον πλανήτη, μία λίστα την οποία συνέταξε η βρετανική «Driving Experiences». Τα αποτελέσματά της βασίζονται στην έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) το 2013 για την οδική ασφάλεια καθώς και σε άλλα δεδομένα.

Επικίνδυνη ή όχι, η διαδρομή στο φαράγγι μέσα από 38 σήραγγες που συναντάς, είναι σίγουρα μαγευτική και η εμπειρία απλά μοναδική!