choice

Ζήσαμε τον πιο ζεστό Σεπτέμβριο στην ιστορία!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η NASA ανακοίνωσε πως ο Σεπτέμβριος που μας πέρασε ήταν ο πιο ζεστός στην καταγεγραμμένη ιστορία των θερμοκρασιών στον πλανήτη. Να σημειωθεί πως οι επιστήμονες ξεκίνησαν να τηρούν το σχετικό αρχείο το 1880.

Ο πρώτος μήνας του φετινού φθινοπώρου ήταν κατά 0,77 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστός σε σχέση με τη μέση παγκόσμια θερμοκρασία από το 1951 έως το 1980. (Η NASA χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ως βάση για συγκρίσεις).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος, αποδεικνύεται ότι το τελευταίο εξάμηνο της χρονιάς που διανύουμε, ήταν το θερμότερο σε σχέση με όλα τα προηγούμενα αντίστοιχα διαστήματα στην ιστορία.

Με αφετηρία τον Απρίλιο που μας πέρασε, ο οποίος και ήταν ο θερμότερος στα χρονικά, ξεκίνησε μία τάση η οποία συνεχίζεται και δεν αποκλείεται το 2014 να καταγραφεί ως το θερμότερο έτος. Επίσης Μάιος, Ιούνιος και Αύγουστος χαρακτηρίστηκαν ως οι θερμότεροι που έζησε ποτέ ο πλανήτης. Μόνο τον μήνα Ιούλιο παρατηρήθηκε μία μικρή κάμψη του θερμού κύματος.

Τον περασμένο Μάιο, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) των ΗΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν ότι το πρώτο τετράμηνο του 2014 ήταν το έκτο πιο ζεστό από το 1880!

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως η περίοδος που βιώνει ο πλανήτης μας είναι ίσως η πιο θερμή των τελευταίων, τουλάχιστον, 4.000 ετών!

Οι ειδικοί του κλίματος μιλούν για μία περίοδο υπερθέρμανσης που βιώνει η Γη και για ακόμη μια φορά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι ορατές και αν δεν ληφθούν μέτρα θα γίνουν καταστρεπτικές.