choice

Δύο από τα καλύτερα ενυδρεία της Ευρώπης βρίσκονται στην Κρήτη !

Η διεθνής ταξιδιωτική σελίδα Tripadvisor, δημοσιοποίησε πρόσφατα τις νέες λίστες της με τα 25 καλύτερα ενυδρεία και υδάτινα πάρκα ψυχαγωγίας παγκοσμίως αλλά και ανά ήπειρο. Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν με βάση τις επιλογές των χρηστών και η Κρήτη “πρωταγωνιστεί” με δύο ενυδρεία!

Συγκεκριμένα το ενυδρείο Aquaworld στη Χερσόνησο του Ηρακλείου βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας με τα 25 καλύτερα ενυδρεία του κόσμου, ενώ στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα, το ενυδρείο της Χερσονήσου κατέλαβε τη 2η θέση και το Cretaquarium που βρίσκεται στις Γούρνες του Ηρακλείου, τη 14η θέση.

Όσο για την λίστα με τα 25 καλύτερα υδάτινα πάρκα ψυχαγωγίας σε ολόκληρο τον κόσμο, το Water Park στο Φαληράκι της Ρόδου βρίσκεται στην 18η θέση ενώ στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα η χώρα μας είδε 5 από τα υδάτινα πάρκα της να καταλαμβάνουν διάφορες θέσεις. Το Water Park στο Φαληράκι βρίσκεται στην 4η θέση, το Splash Fun στο Τσιλιβί της Ζακύνθου στην 13η, το Star Beach στη Χερσόνησο στην 17η, το Αqualand στον Άγιο Ιωάννη της Κέρκυρας στην 20η και τέλος το Acqua Plus στη Χερσόνησο στην 23η θέση.

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το κορυφαίο υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας του κόσμου αλλά και της Ευρώπης, βρίσκεται στην Ισπανία και ονομάζεται Siam. Όσο για το καλύτερο ενυδρείο παγκοσμίως, είναι το Monterey Bay Aquarium της Καλιφόρνια και της Γηραιάς Ηπείρου το Oceneario de Lisvoa στη Λισσαβώνα.

Επίσης το TripAdvisor έχει κυκλοφορήσει μια ειδική λίστα με της εννέα καλύτερες τουριστικές τοποθεσίες ορόσημα. Αυτές περιλαμβάνουν την Ακρόπολη, τα Μετέωρα , τον Παρθενώνα, τους Δελφούς, το θέατρο της Επιδαύρου, το γλυπτό του Ερμής του Πραξιτέλη, την αρχαία Μεσσήνη , το Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας , στο νησί της Αμοργού και το ναό του Ηφαίστου στην Αθήνα.