choice

5 από τα πιο όμορφα ελληνικά χωριά

Χωριό, λέξη σε όλους γνώριμη, που φέρνει στο μυαλό όμορφες παιδικές αναμνήσεις, αγαπητά πρόσωπα και εικόνες φύσης και ξεγνοιασιάς.

Το δικό μας χωριό μπορεί να το θεωρούμε πάντα ως το καλύτερο, αλλά ας δούμε πέντε από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδος όλα εξίσου μαγευτικά.

 

Ελατοχώρι

Και μόνο από το όνομα φαντάζεστε μια εικόνα με έλατα να συνθέτουν το τοπίο ενός ορεινού χωριού. Ανήκει στη δημοτική ενότητα των Πιερίων του δήμου Κατερίνης στο νομό Πιερίας. Φιλοξενεί το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο του νομού καθώς αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή χειμερινά τουριστικά θέρετρα της περιοχής.

 

Πάπιγκο

Ένα από τα ωραιότερα χωριά του Ζαγορίου γνωστός ως οικισμός από τον 14ο αιώνα. Είναι χτισμένο στις πλαγιές της Τύμφης σε υψόμετρο 960 μέτρων. Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός αποτελεί από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα Ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής.

 

Αράχωβα

Η Αράχωβα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πιο κοσμοπολίτικο χειμερινό θέρετρο της Ελλάδας! Είναι μία ορεινή κωμόπολη του Νομού Βοιωτίας χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 968 μέτρων. Αξέχαστη θα σας μείνει η θέα από την εκκλησία του Αϊ Γιώργη.

 

Μονεμβασιά

Ένα μέρος που δεν θα χαρακτηριζόταν τόσο ως χωριό όσο ως ένας ζωντανός μεσαιωνικός οικισμός. Η Μονεμβασιά θεωρείται βασικός σταθμός για κάθε κάτοικο της Πελοποννήσου. Η γενέτειρα του ποιητή Γιάννη Ρίτσου είναι γεμάτη ιστορία, ρομαντισμό και ατμόσφαιρα. Να τονίσουμε ότι η παλιά πόλη της Μονεμβασιάς έχει 90 κατοίκους.  Μην ξεχνάμε ότι εκεί βρίσκεται ο γνωστός σε όλους μας «Βράχος της Μονεμβασιάς».

 

Άνω Δολιανά

Δεν είναι τυχαίο που αποκαλούνται και το “μπαλκόνι της Αρκαδίας”. Σκαρφαλωμένα σε ύψος 1050 μέτρων στις πλαγιές του Πάρνωνα και χτισμένα αμφιθεατρικά, προσφέρουν μαγευτική θέα και ηρεμία. Πετρόχτιστα σπίτια και δρόμοι σε ένα καταπράσινο τοπίο από έλατα και καστανιές, τα Άνω Δολιανά δέχονται μεγάλο αριθμό επισκεπτών ειδικά τους χειμερινούς μήνες.