choice

Σαρακήνικο: Το... σεληνιακό τοπίο που συναρπάζει

Η Μήλος αναμφίβολα είναι ένα νησί των Δυτικών Κυκλάδων που διαφέρει από τα υπόλοιπα. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι η έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν της έδωσε γεωλογικά χαρακτηριστικά που δεν συναντάς εύκολα αλλού.

Το νησί είναι γνωστό για το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης, για τους παραδοσιακούς οικισμούς, για το καλό φαγητό και φυσικά για τις υπέροχες παραλίες. Παραλίες μοναδικές, γεμάτες χρώματα και απίστευτη φυσική ομορφιά. Μία από αυτές και το Σαρακήνικο που αποτελεί την πιο γνωστή παραλία της Μήλου διεθνώς.

Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί αυτή η στενή λωρίδα άμμου ανάμεσα σε ολόλευκους ηφαιστειακούς βράχους, αφήνει τον επισκέπτη άναυδο. Το τοπίο είναι απόκοσμο, σεληνιακό, με λευκά ψηλά βράχια που έχουν σμιλευτεί από τους ανέμους και την αλμύρα της θάλασσας.
Τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια “απλώνονται” στα σμαραγδένια νερά και δημιουργούν μεγάλες αλλά και μικρές σπηλιές που σε προσκαλούν να τις εξερευνήσεις.

Το Σαρακήνικο πήρε το όνομά του από τους Σαρακηνούς πειρατές οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν σαν ορμητήριο και καταφύγιο. Ακόμη και σήμερα μπορεί να διακρίνει κανείς τις σκαλισμένες δέστρες για τα πλοία πάνω στους βράχους. Λίγο πιο πέρα από την παραλία βρίσκεται και το ναυάγιο. Ένα πλοίο που βυθίστηκε σε εκείνο το σημείο μετά από μία σφοδρή θύελλα....
Την παραλία αυτή αξίζει να την επισκεφτείτε και τις νύχτες με πανσέληνο, όταν οι λευκοί βράχοι από μαλακό υλικό αντανακλούν έντονα το φως του φεγγαριού.

Όποιος βρεθεί στο Σαρακήνικο σίγουρα θα “υποκλιθεί” μπροστά στη δημιουργικότητα της φύσης.