choice

Η μικρή Βενετία του Λονδίνου

Η Βρετανική πρωτεύουσα έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη. Το Λονδίνο είναι γεμάτο από γειτονιές και γωνιές γεμάτες ιστορία, από πλατείες και γέφυρες, θέατρα και μουσεία, από παλάτια και ανάκτορα αλλά και από τόσα άλλα που χρειάζεσαι χρόνο για να τα θαυμάσεις!

Στις όχθες του Τάμεση φιλοξενούνται τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα από τα οποία ξεκινά κανείς την περιήγησή του στην όμορφη αυτή πόλη. Big Ben, Αββαείο του Westminster,  Καθερδικός Ναός του St. Paul, ανάκτορα του Buckingham, η βόλτα συνεχίζεται και οι ομορφιές του Λονδίνου ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια σου.

Ίσως όμως λίγοι γνωρίζουν μία περιοχή που είναι κρυμμένη πίσω από τις terraces του Paddington και του Maida Vale και ονομάζεται Little Venice. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η Μικρή Βενετία είναι διάσπαρτη με πλωτές οδούς.
Στο σημείο όπου το Great Union Canal συναντά το Regent's Canal σχηματίζεται μία μικρή λίμνη που εντυπωσιάζει με την ομορφιά της όπως άλλωστε και ολόκληρη η περιοχή.

Αυτή η γαλήνια μυστική γωνιά του Λονδίνου διαθέτει όμορφες κατοικίες, πολύ πράσινο και ποταμόπλοια που είναι αραγμένα κατά μήκος των καναλιών. Είναι ιδανική τοποθεσία για να περπατήσει κανείς και να φτάσει μέχρι το Regent Park αλλά και τον ζωολογικό κήπο, ενώ αν συνεχίσει τη βόλτα του θα περάσει και από το Camden Town.