choice

Όταν η φύση σου προσφέρει το δικό της spa!

Σχεδόν παντού, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η φύση με μοναδική μαεστρία έχει δημιουργήσει τα πιο εντυπωσιακά spa. Πηγές και λίμνες γνωστές για τις ιαματικές τους ιδιότητες, βρίσκονται μέσα στη φύση και μας προσκαλούν να τις επισκεφτούμε για να τις γνωρίσουμε από κοντά και να ζήσουμε μία μοναδική εμπειρία.

Στην Ουγγαρία, στην βορειοδυτική Κίνα, στην Αμερική, στην Γουατεμάλα, στην Ελλάδα φυσικά αλλά σε πολλά μέρη του κόσμου, οι ιαματικοί φυσικοί πόροι είναι διάσπαρτοι και «θαυματουργοί». Στη χώρα μας μόνο, μπορεί να βρει κανείς φυσικές θερμές και ιαματικές πηγές σε 850 διαφορετικά σημεία! Για τον λόγο αυτό η Ελλάδα κατατάσσεται στις πλουσιότερες από πλευράς φυσικών πηγών ανά τον κόσμο χώρα.

Επειδή όμως τις δικές μας ομορφιές λίγο πολύ τις γνωρίζουμε, ελάτε να δούμε ένα φυσικό spa που βρίσκεται στο Βόρειο Ιράν. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, στην επαρχία Mazandaran, διαμορφώθηκε το περίφημο Badab e-Surt. Το εκπληκτικό αυτό μέρος οι ντόπιοι το ονομάζουν «οι ταράτσες του θεού».

Η περιοχή είναι γεμάτη με «σκάλες» νερού από ένα ιζηματογενές πέτρωμα τον τραβερτίνη, που σχηματίζεται από την απόθεση των ανθρακικών ορυκτών και διαλύονται στο νερό το οποίο κυλάει από τις ιαματικές πηγές. Οι «ταράτσες» νερού που βρίσκονται 1.840 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, δημιουργήθηκαν από τα νερά δύο ιαματικών πηγών πλούσιων σε μεταλλικά στοιχεία.

Την περίοδο της άνοιξης το νερό είναι πολύ αλμυρό και λέγεται πως έχει θεραπευτικές ιδιότητες, ειδικά για ρευματισμούς αλλά και ορισμένους τύπους δερματικών παθήσεων. Το φθινόπωρο, η γεύση του νερού είναι ξινή και το χρώμα του αλλάζει και γίνεται πορτοκαλί.

Το Badab e-Surt θεωρείται ένα από τα πιο απίστευτα αξιοθέατα της περιοχής και αποτελεί δημοφιλή προορισμό των επισκεπτών που φτάνουν εκεί για να θαυμάσουν τα όσα η ίδια η φύση δημιούργησε.