choice

Κρυμμένα μυστικά στο Τρίγωνο του Δράκου

Πολλά είναι τα θαλάσσια μυστήρια που έχουν εξάψει την φαντασία των ναυτικών και των αναγνωστών στο πέρασμα των αιώνων.
Η "Θάλασσα του Διαβόλου" ή το "Τρίγωνο του Δράκου", συνεχίζει μέχρι σήμερα να προκαλεί αμείωτο ενδιαφέρον και να παραμένει μια πηγή γοητείας και μυστηρίου.

Βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας και πρόκειται για μια ενεργή θαλάσσια σεισμογενή ζώνη με πολύ συχνούς κυκλώνες, όπου για άγνωστο λόγο την αποφεύγουν τα θηλαστικά και τα θαλάσσια πτηνά.

Νησιά  που έχουν χαρτογραφηθεί στην περιοχή από έμπειρους πλοηγούς έχουν σχηματιστεί και έχουν εξαφανιστεί κυριολεκτικά σε μία μέρα από την ηφαιστειακή δραστηριότητα, με αποτέλεσμα χρόνια αργότερα να μην μπορεί να εντοπιστεί κανένα ίχνος τους. Για πάνω από χίλια χρόνια έχουν καταγραφεί παράξενα περιστατικά και εξαφανίσεις, με τους αρχαίους θρύλους να αναφέρονται σε δράκους που παρασέρνουν τους άτυχους ναυτικούς και τα πλοία τους στις υπόγειες φωλιές τους στα βάθη της θάλασσας.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις του συγγραφέα και ερευνητή Charles Berlitz, το 1952 εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στην περιοχή πέντε πολεμικά πλοία μαζί με τα πληρώματα τους. Την ίδια τύχη είχε και το ερευνητικό σκάφος «Kajo Maru No5» με το πλήρωμα του και το επιστημονικό δυναμικό που το συνόδευε, όταν στάλθηκε το 1955 στην "Θάλασσα του Διαβόλου" για να διερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν την εξαφάνιση των πλοίων.

Οι  συνεχείς εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων στο "Τρίγωνο του Δράκου" ανάγκασε την ιαπωνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει την περιοχή ως «επικίνδυνη ζώνη», με τον βιολόγο Ivan Sanderson σε άρθρο του στο περιοδικό Saga το 1972 να την περιλαμβάνει στα «νεκροταφεία των 12 Διαβόλων σε όλο τον κόσμο».

Οι θεωρίες που συνοδεύουν το μυστήριο φαινόμενο αναφέρουν ότι στην περιοχή υπάρχει μία πύλη από άλλη διάσταση ή ότι πρόκειται για μαύρη τρύπα από παράλληλο σύμπαν που ρουφάει σκάφη και ανθρώπους.
Υπάρχουν βέβαια και ερευνητές που θεωρούν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα επιστημονικά πειράματα ή ακόμη και τα ακραία καιρικά φαινόμενα υπεύθυνα για τις εξαφανίσεις.

Μέχρι σήμερα η τύχη των πλοίων και των πληρωμάτων παραμένει ένα άλυτο μυστήριο και όποια και αν είναι τελικά η απάντηση, το "Τρίγωνο του Δράκου" παραμένει ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά του κόσμου.