choice

Λίμνη Heviz: Η πηγή της ζωής !

Ένα από τα πολύτιμα δώρα της φύσης στον άνθρωπο, είναι και η λίμνη Heviz, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην ομώνυμη πόλη της Ουγγαρίας και συγκεκριμένα στο δυτικό άκρο της λίμνης Balaton.

Η Heviz, με έκταση 47.500 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας, είναι η μεγαλύτερη γεωθερμική λίμνη της Ευρώπης και η δεύτερη σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα από ένα σπήλαιο διέρχονται ζεστά νερά (οι θερμοκρασίες των οποίων ποικίλουν) και ενώνονται με τα νερά της λίμνης παράγοντας μία σταθερή θερμοκρασία κάθε εποχή του χρόνου.

Στη λίμνη μπορεί να βρει κανείς σχεδόν όλα τα στοιχεία της φυσικής θεραπείας. Με ανθρακικό οξύ, θείο, ασβέστιο και μαγνήσιο, το νερό της λίμνης διαθέτει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Για το λόγο αυτό αποτελεί δημοφιλή προορισμό και γεμίζει από επισκέπτες που επιθυμούν να χαρίσουν στον εαυτό τους μία ξεχωριστή εμπειρία!

Το νερό της λίμνης βρίσκεται σε μία συνεχή κίνηση (καθώς ανανεώνεται διαρκώς) και εξαιτίας της κίνησης αυτής προσφέρει ένα απαλό μασάζ στο ανθρώπινο δέρμα. Αν προσθέσεις και τα πανέμορφα νούφαρα που είναι διάσπαρτα παντού, αντιλαμβάνεσαι πως πρόκειται για ένα μοναδικό σκηνικό!

Οι εγκαταστάσεις που έχουν κατασκευαστεί στο κέντρο της λίμνης παρέχουν στους επισκέπτες ότι χρειάζονται, ενώ εκτός από ένα απολαυστικό και θεραπευτικό μπάνιο στα νερά της, υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες για την ενίσχυση της φυσικής αλλά και ψυχικής κατάστασης  του επισκέπτη.