choice

Ίος το Νησί του Ομήρου

Υπάρχουν πολλοί χαρακτηρισμοί για το νησί της Ίου.

Νησί του Ομήρου-καθώς λέγεται ότι εκεί γεννήθηκε και πέθανε ο Όμηρος, ενώ εκεί βρίσκεται και ο τάφος του-, νησί των αντιφάσεων, νησί των 365 εκκλησιών αλλά και Ιsland Of Sex κατά τα ξένα party animals.

Η Ίος αποτελεί ένα μικρό κλασσικό νησί των Κυκλάδων. Μικρό μεν, ανήσυχο δε. Η νυχτερινή ζωή του νησιού είναι φημισμένη σε διεθνές επίπεδο και τα bar κοντεύουν να φτάσουν σε αριθμό τις εκκλησίες. Το αντιφατικό του νησιού είναι ότι αν και στην χώρα η ζωή κυλάει με ξέφρενους ρυθμούς, σε άλλες πλευρές του νησιού κυριαρχεί η απόλυτη ηρεμία.

Εκτός από την νυχτερινή διασκέδαση, η Ίος προσφέρει πολλές ακόμη δραστηριότητες για τολμηρούς κυρίως. Σε πολλές παραλίες υπάρχουν κέντρα θαλάσσιων σπορ και εξουσιοδοτημένα κέντρα καταδύσεων τα οποία προσφέρουν εξειδικευμένη εκπαίδευση. Σε όσους αρέσει η εξερεύνηση, στην Ίο θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν διάφορες πεζοπορικές διαδρομές και μονοπάτια, τα οποία σε φέρνουν σε επαφή με την φύση και τον πολιτισμό του νησιού.

Τα νερά χρυσαφένια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην Ίο έγιναν πολλά από τα γυρίσματα της ταινίας “Απέραντο γαλάζιο” .

Η πιο οργανωμένη και πολυσύχναστη παραλία είναι ο Μυλοπότας. Αμμώδη με γαλανά νερά και κάθε είδους άνεση.

Το Μαγγανάρι αποτελεί άλλη μια γνωστή παραλία. Είναι μια αλληλουχία πέντε κολπίσκων, οργανωμένη παραλία αλλά έχει και κάποια απόμερα σημεία.

Η παραλία Ψάθη, αποτελεί αγαπημένο προορισμό της χελώνας καρέτα-καρέτα . Τα κύματα ωστόσο είναι αρκετά μεγάλα (κατάλληλα για surfing).

Η παραλία του Καλάμου βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού και είναι πολύ ήσυχη με πεντακάθαρα νερά. Είναι ιδανική για υποβρύχια αναζήτηση, μακριά από τον τουρισμό και τον θόρυβο.

Αυτές οι παραλίες αποτελούν φυσικά ένα πολύ μικρό δείγμα καθώς η συνολική έκταση των αμμουδιών αντιστοιχεί σε 32 χλμ.

Τα πάρτι και η νυχτερινή ζωή του νησιού, είναι γνωστά, ειδικότερα στην νεολαία, για την οποία αποτελεί top προορισμό. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα σοκάκια ξεχειλίζουν απo παραθεριστές
-σπάνια νηφάλιους-. Φταίνε και τα σφηνάκια του νησιού, των οποίων οι γεύσεις ποικίλουν από μαστίχα και τσιχλόφουσκα μέχρι μπακλαβά. Είναι όντως νησί με έντονη νυχτερινή ζωή και οι νέοι ξεφαντώνουν μέχρι το πρωί. Οι φήμες όμως που θέλουν την Ίο κολαστήριο δεν ευσταθούν σε καμία περίπτωση.

Το μικρό αυτό ελληνικό νησί ,αποτελεί must προορισμό του τουρίστα! Ο Ντοστογιέφσκι εξάλλου έλεγε ότι, αν υπάρχει Παράδεισος, βρίσκεται σε κάποιο νησί του Αιγαίου.