choice

Río Secreto: Το φυλαγμένο μυστικό του Mexico

Ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα, μόλις το 2007, και από τότε αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της χώρας. Το Río Secreto βρίσκεται κοντά στην πόλη Playa del Carmen του Mexico και είναι ένα από τα ελάχιστα σπήλαια στον κόσμο που είναι μερικώς βυθισμένα.

Μόνο ένα τμήμα του είναι προσβάσιμο στους επισκέπτες αλλά οι υπεύθυνοι ελπίζουν πως σύντομα θα τεθούν και άλλα τμήματα του σπηλαίου στη διάθεση του κοινού. Η ομορφιά του υπόγειου αυτού καταφυγίου είναι απερίγραπτη και ασκεί μία αρχέγονη γοητεία σε όποιον την αντικρύσει.

Χιλιάδες σταλαγμίτες και σταλακτίτες δίνουν στο χώρο μία μυστηριώδης και αινιγματική διάσταση, ενώ τα γαλαζοπράσινα νερά του ποταμού προσθέτουν μία νότα γαλήνης και ηρεμίας. Εδώ ο επισκέπτης θα διασχίσει ένα λαβύρινθο θαλάμων και θα αισθανθεί ότι βρίσκεται σε ένα μέρος όπου η φύση έβαλε όλη την τέχνη της για να το δημιουργήσει.

Βασικό μέλημα των διαχειριστών του Río Secreto είναι να διατηρηθεί το σπήλαιο στην φυσική του κατάσταση. Για τον λόγο αυτό δεν υπάρχουν μονοπάτια που έχει δημιουργήσει ανθρώπινο χέρι, δεν υπάρχουν εκτεταμένοι φωτισμοί και απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών από τους επισκέπτες.