choice

Επισκεφθείτε την Ακρόπολη με ένα...click !

 

Η Επιτροπή Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως, συστάθηκε το 1975 και στις αρμοδιότητες της περιλαμβάνεται ο προγραμματισμός και η εποπτεία των έργων που εκτελούνται στο βράχο της Ακρόπολης.

Σήμερα, η ΕΣΜΑ με τη βοήθεια της τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα σε όλους να περιηγηθούν στον ιερό βράχο και να θαυμάσουν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία παγκοσμίως.

Ο επισκέπτης, μέσω μίας ανανεωμένης ψηφιακής εφαρμογής εικονικής περιήγησης, μπορεί να «περπατήσει» ανάμεσα στα μνημεία, ακόμη κι αν βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο του πλανήτη!

Ένα κλικ στον υπολογιστή ή στο tablet/smartphone είναι αρκετό για να μεταφερθεί κανείς στον Παρθενώνα, στον ναό της Αθηνάς Νίκης, στο Ερέχθειο και να απολαύσει την πανοραμική θέα της Αθήνας.

Η εικονική περιήγηση στον ιερό βράχο, περιλαμβάνει πλούσιο ψηφιακό υλικό για την αναστήλωση και τη συντήρηση των μνημείων της Ακρόπολης, δημοσιεύσεις αλλά και φωτογραφίες των αρχαίων τειχών που περιβάλλουν το βράχο.

Ο χρήστης διαθέτει την πρόσβαση στις λεπτομέρειες των μνημείων που είναι δύσκολο να γίνουν ορατές κατά την επίσκεψη του στο χώρο, καθώς και τα αντίστοιχα περιγραφικά έντυπα στη διάρκεια της ξενάγησης του.

Πρόκειται για μία εφαρμογή που φέρνει την Ακρόπολη πιο κοντά στους πολίτες όλου του κόσμου, με τον διαδικτυακό επισκέπτη να πραγματοποιεί εικονικό περίπατο επιλέγοντας τη δική του διαδρομή, ενώ συγχρόνως μπορεί να αντιλαμβάνεται τη θέση του μνημείου σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο.

Για μία περιήγηση στην Ακρόπολη επισκεφθείτε το acropolis-virtualtour.gr