choice

Ένα χωριό χτισμένο κάτω από βράχο

Πρόκειται για ένα… ιδιαίτερο χωριό το οποίο βρίσκεται στην Ανδαλουσία της Ισπανίας και ονομάζεται Setenil de las Bodegas.

Στο χωριό αυτό μπορεί κανείς να θαυμάσει την συμπόρευση ανθρώπινης κατοικίας και φυσικού τοπίου και να ανακαλύψει ενδιαφέροντα στοιχεία αρχιτεκτονικής και πολεοδομικής ευρηματικότητας.

Το Setenil de las Bodegas είναι εξ ολοκλήρου χτισμένο μέσα στο φαράγγι που έχει σχηματίσει ο ποταμός Rio Trejo και οι περίπου 3.000 κάτοικοί του ζουν ουσιαστικά μέσα στις φυσικές σπηλιές του βράχου, έχοντας χτίσει προσόψεις σπιτιών και έχοντας διαμορφώσει τους εσωτερικούς χώρους!

Το μεγαλύτερο μέρος του χωριού βρίσκεται κάτω από βράχο, και δεν είναι λίγα τα σημεία όπου μεγάλα κομμάτια πέτρας «κρέμονται» πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων ή μπαίνουν ανάμεσα από σπίτια δημιουργώντας εντυπωσιακές εικόνες!

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους η περιοχή κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια, αφού οι σπηλιές που σχηματίζονται στο φαράγγι αποτελούν φυσικό καταφύγιο για κάθε μορφή ζωής. Επιπλέον, οι σπηλιές διατηρούν μία σταθερή θερμοκρασία άσχετα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν έξω από αυτές.

Το Setenil de las Bodegas με την εξαιρετική ομορφιά του και την ξεχωριστή ιδιομορφία του, συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών ολόκληρο το χρόνο και φημίζεται για τα bar και τα εστιατόριά του, τα παραδοσιακά του προϊόντα, το ελαιόλαδο, το μέλι, τα λουκάνικα αλλά και το εξαίσιο  Ανδαλουσιανό κρασί.