choice

Ζωγραφίζοντας μόνο με τα δάκτυλα!

Ονομάζεται Judith Ann Braun, ζει στη Νέα Υόρκη και δημιουργεί ολόκληρα έργα τέχνης και τοιχογραφίες χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλά της!

Η ίδια απορρίπτει τα πινέλα και τα χρώματα των συμβατικών καλλιτεχνών και επιλέγει να ζωγραφίζει με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Το μόνο που χρειάζεται είναι τεράστιες ποσότητες σκόνης άνθρακα αλλά και φαντασία για να δημιουργήσει εντυπωσιακά μοτίβα που χαρακτηρίζονται από συμμετρία και λεπτομέρεια.

Η Braun ξεκίνησε να ζωγραφίζει το 1980 και αρχικά η τέχνη της ήταν πειραματική. Μάλιστα προκάλεσε επικρίσεις και αντιδράσεις από τους «ειδήμονες» της εποχής και πολύ γρήγορα η ίδια εγκατέλειψε την «αμφιλεγόμενη» τεχνική της. Επέστρεψε όμως το 2003 με περισσότερο πείσμα και μεγαλύτερη ανάγκη να εκφραστεί μέσα από τη δουλειά της.

Εδώ και περίπου 10 χρόνια εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες της ακολουθώντας τρεις κανόνες:  Τα έργα της πρέπει να είναι συμμετρικά, πρέπει να είναι αφηρημένα και ζωγραφισμένα με άνθρακα. Η ίδια λέει πως πολλές φορές χρησιμοποιεί και τα δύο χέρια της ταυτόχρονα για να σχεδιάσει, ενώ χρησιμοποιεί τη συμμετρία του σώματός της για πετύχει την πολυπόθητη συμμετρία στα σχέδιά της.

Ένα από τα έργα της με τίτλο «Diamond Dust», «γεννήθηκε» ζωντανά, μπροστά στους επισκέπτες του Chrysler Museum of Art στο Norfolk της Virginia, ενώ μεταδόθηκε και μέσω του διαδικτύου.