choice

Μία υπέροχη λίμνη μέσα σε κρατήρα ηφαιστείου

Ονομάζεται Tianchi ή Chonji και βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ της Κίνας και της Βόρειας Κορέας, στην κορυφή του βουνού Baekdu. Είναι γνωστή και ως «Lake Heaven» εξαιτίας της θέσης της ενώ οι ντόπιοι, πιστεύουν ότι η λίμνη αυτή αποτελεί την είσοδο για τον παράδεισο.

Δημιουργήθηκε το 969 μ.Χ μέσα σε έναν κρατήρα ηφαιστείου μετά από μία ισχυρή έκρηξη και βρίσκεται σε υψόμετρο 2.189 μέτρων ενώ και καλύπτει μία έκταση περίπου 9,82 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η βαθύτερη λίμνη της βόρειας Κορέας (το βαθύτερο σημείο της αγγίζει τα 384 μέτρα), αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες που επιλέγουν να την επισκεφθούν κάθε εποχή του χρόνου, μια και η ομορφιά της αλλάζει ανάλογα με τις εποχές. Όσοι επιλέγουν να την γνωρίσουν μεταξύ Οκτωβρίου και Ιουνίου, την βλέπουν καλυμμένη από πάγο, ενώ τους υπόλοιπους μήνες το πράσινο κυριαρχεί γύρω από τη λίμνη δίνοντας την δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να κάνουν πεζοπορία ή βόλτα με τα άλογα στα ορεινά μονοπάτια.

Η Tianchi θεωρείται από πολλούς μια ιερή λίμνη. Μάλιστα, διάφοροι θρύλοι λένε ότι υπάρχουν... τέρατα που ζουν στο βυθό της, ακριβώς όπως το σκωτσέζικο μύθο του Λοχ Νες. Το 1903 ήταν η πρώτη φορά που αναφέρθηκε περιστατικό με ένα παράξενο πλάσμα που βγήκε μέσα από το νερό.

Από τότε μέχρι σήμερα τουλάχιστον 100 άνθρωποι ανέφεραν ανάλογες θεάσεις με τελευταίο, έναν εργαζόμενο που το 2007 εκτελούσε μετρήσεις της θερμοκρασίας του νερού στο ηφαίστειο. Ο άνθρωπος αυτός ισχυρίζεται ότι εντόπισε στην ήρεμη επιφάνεια της λίμνης ένα κεφάλι σε σχήμα V. Το πλάσμα κρυφοκοίταξε έξω από το νερό και κολύμπησε με σχετικά υψηλή ταχύτητα. Ο αιφνιδιασμένος μάρτυρας πρόλαβε και τράβηξε ορισμένες φωτογραφίες τις οποίες και έδωσε στη δημοσιότητα.

Η πανέμορφη αυτή λίμνη «ξεκουράζεται» στην αγκαλιά των βουνών και μόνο ένα μικρό άνοιγμα υπάρχει στη βόρεια πλευρά για να ρέει το νερό έξω. Περίπου 1.250 μέτρα κάτω από την Tianchi υπάρχει και ένας εντυπωσιακός καταρράκτης που μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών.