choice

Ο ξένος τύπος συνεχίζει να «υμνεί» την Ελλάδα

 

Τον τελευταίο καιρό μας εκπλήσσει ευχάριστα το γεγονός ότι ο ξένος τύπος έχει βάλει στόχο να διαφημίσει την χώρα μας με εγκωμιαστικά άρθρα! Συνεχώς διαβάζουμε για τις ομορφιές της Ελλάδας και για τουριστικά αξιοθέατα τα οποία πρέπει κανείς οπωσδήποτε να επισκεφτεί.

Πρόσφατα η βρετανική εφημερίδα Guardian, φιλοξένησε στην ταξιδιωτική της στήλη ένα νέο άρθρο αφιερωμένο στις Σποράδες. Χαρακτηρίζει τα νησιά των Σποράδων ως ιδανικό προορισμό για διακοπές ενώ παράλληλα, δίνει χρήσιμες συμβουλές στους ταξιδιώτες για το που μπορούν να μείνουν, να διασκεδάσουν, να κολυμπήσουν αλλά και τι πρέπει απαραιτήτως να δουν από αξιοθέατα.

Η βρετανική εφημερίδα κάνει αναφορά στη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόννησο και τη Σκύρο διευκρινίζοντας ότι είναι τα μοναδικά από τα 24 νησιά του συμπλέγματος των Σποράδων που κατοικούνται. Επίσης αναφέρεται και στην Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο ελληνικό νησί μετά την Κρήτη, και στην έντονη διαφορά μεταξύ του ορεινού νότιου τμήματος του νησιού και του εύφορου βόρειου τμήματος. Διευκρινίζει την κοντινή απόσταση της Εύβοιας από την Αθήνα καταλήγοντας πως είναι ο ιδανικός προορισμός για τέλειες διακοπές.

Η επίσης βρετανική εφημερίδα Telegraph ασχολήθηκε πρόσφατα με την χώρα μας με έναν… ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο.

Έφτιαξε ένα ταξιδιωτικό Quiz με τίτλο «Ηow well do you know Greece's tourist attractions?» Ο αναγνώστης καλείται να απαντήσει σε 10 ερωτήσεις οι οποίες χαρακτηρίζουν την Ελλάδα και στόχος του Quiz είναι να διαφημίσει τη χώρα μας δοκιμάζοντας ταυτόχρονα τις γνώσεις των αναγνωστών και επίδοξων τουριστών.

Αν αναρωτιέστε και εσείς πόσο καλά γνωρίζετε την Ελλάδα, μπορείτε να κάνετε το Quiz εδώ.