choice

Η αξιοζήλευτη ομορφιά της Mar Chiquita

Βρίσκεται σε έναν προστατευμένο όρμο στις ακτές Manatí στο βόρειο Puerto Rico περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά του Shan Chuan και «κρύβεται» πίσω από τεράστια βράχια που την προστατεύουν από τα κύματα του Ατλαντικού Ωκεανού. Το σχήμα της μοιάζει με πέταλο και το νερό εισέρχεται στον μικρό κολπίσκο μέσα από ένα άνοιγμα στα βράχια δημιουργώντας συνθήκες παλίρροιας.

Η Mar Chiquita (ή Little Sea) διαθέτει χρυσή άμμο που φτάνει μέχρι τα δέντρα, εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς και το νερό της έχει χρώμα γαλαζοπράσινο. Είναι η ιδανική παραλία για τους λάτρεις της περιπέτειας, αφού το να κολυμπήσει κανείς σε αυτήν δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Τα κύματα που εισέρχονται στην παραλία είναι τεράστια, τα ρεύματα που επικρατούν εκεί είναι ισχυρά και μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες επικρατεί μία σχετική ηρεμία.

Η παραλία παραμένει «άγρια» και σχεδόν ανεκμετάλλευτη διατηρώντας την φυσική ομορφιά της. Μπορεί να μην είναι τόσο «απομονωμένη» όσο ήταν στο παρελθόν (η μεγάλη αστική ανάπτυξη στις παράκτιες περιοχές του Puerto Rico την έχει επηρεάσει) αλλά εξακολουθεί να γοητεύει τον επισκέπτη και να προσελκύει πλήθος τουριστών.