choice

Γνωρίστε το Cesky Krumlov, το γραφικότερο μέρος της Τσεχίας

Πολλοί το αποκαλούν και «ανέγγιχτο διαμάντι» της Νότιας Βοημίας και δεν έχουν άδικο!

Το Cesky Krumlov βρίσκεται 170 χλμ. νότια της Πράγας και αποτελεί τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό της Τσεχίας.

Η μεσαιωνική πόλη είναι κυριολεκτικά περικυκλωμένη από τους μαιάνδρους που σχηματίζει ο ποταμός Μολδάβας στην συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει αμέσως, είναι το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, η γοτθική αρχιτεκτονική της, αλλά και τα πανέμορφα ιστορικά κτήριά της. Η παλιά πόλη είναι γεμάτη από ρομαντικά σοκάκια και ανακατασκευασμένα μεσαιωνικά σπίτια. Οι κόκκινες σκεπές καθώς και οι πύργοι των κτιρίων της, δίνουν ταυτότητα και την κάνουν ιδιαίτερη!

Σημαντικότερο αξιοθέατο είναι το επιβλητικό κάστρο Krumlov, που θεωρείται ως το δεύτερο μεγαλύτερο στην Τσεχία. Με τους τεράστιους κήπους του, τις μικρές λίμνες, την τάφρο που το περιβάλει αλλά και με το εντυπωσιακό θέατρό του, μαγεύει τον επισκέπτη. Το κάστρο ήταν κάποτε η έδρα των πανίσχυρων Λόρδων των Rožmberks και των Schwarzenbergs (οίκοι με πλούσια συλλογή από έπιπλα της περιόδου, Φλαμανδικές ταπετσαρίες, ιστορικά όπλα και γκαλερί με πίνακες ζωγραφικής).

Το κέντρο της πόλης είναι τόσο μικρό που μπορεί κανείς να το περπατήσει ολόκληρο μέσα σε δύο ώρες. Ρομαντικά καλντερίμια, ξύλινα γεφυράκια, σημεία με υπέροχη θέα και στην κεντρική πλατεία δεσπόζει το αναγεννησιακό δημαρχείο του 1580.

Το Cesky Krumlov είναι και ένα πολύ σημαντικό κέντρο πολιτισμού διοργανώνοντας μερικά πολύ αξιόλογα φεστιβάλ, όπως το μεσαιωνικό φεστιβάλ Slavností pětilisté (το φεστιβάλ των πέντε πετάλων) που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Σαββατοκύριακο του θερινού ηλιοστασίου και το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ με διάφορες μουσικές από όλο τον κόσμο που πραγματοποιείται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η περιοχή, που υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, προσφέρεται και για διάφορες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, rafting και ιππασία. Το ιστορικό κέντρο της πανέμορφης αυτής πόλης, συμπεριλαμβάνεται  στη λίστα της UNESCO για την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά αλλά και στη λίστα για την Φυσική Κληρονομιά.